Με αφορμή τον τρύγο για το 2016, ο Στέλιος Μπουτάρης ανοίγει τις πύλες του «Κτήματος του κυρ Γιάννη» και μας ξεναγεί στον αμπελώνα της επιχείρησης, στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας.

 

Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας (ΕΝΟΑΒΕ) από τον περασμένο Ιούνιο, ο Στέλιος Μπουτάρης, γιος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει μια παράδοση 4 γενιών.

Το πρώτο οινοποιείο της οικογένειας Μπουτάρη που κατάγεται από το Νυμφαίο της Φλώρινας, δημιουργείται στη Νάουσα το 1879, αν και η σχέση της με το κρασί χρονολογείται ακόμα πιο πίσω. Όμως, το «Κτήμα του Κυρ-Γιάννη» ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη κι έκτοτε προσφέρει αξιόλογα κρασιά.

Οι αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη βρίσκονται στις δύο πλευρές του όρους Βερμίου, στη βορειοδυτική Ελλάδα.

*Oι φωτογραφίες ανήκουν στον Νίκο Αρβανιτίδη

http://www.travelstyle.gr/