Η ζύμη των cookies εμπλουτίζεται με καρύδια και απογειώνεται!
20′ προετοιμασία
20′ ψήσιμο
Σύνολο: 40′
Υλικά
Κομμάτια: 40-45
- 30 γρ. (1/4 κούπας) κακάο
- 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) μέλι
- 450 γρ. (3 1⁄2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας (ή μαργαρίνη), κρύο, κομμένο σε κομμάτια
- 200 γρ. (1 κούπα) καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 αυγά
- 100 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε cookies σοκολάτας με καρύδια και μέλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Στο μίξερ βάζουμε το κακάο, το μέλι, το αλεύρι, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
- Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύουμε ξανά όλα μαζί.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. και τα βάζουμε πάνω σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που τα πλάσαμε και τον φούρνο μας, ίσως χρειαστεί περισσότερος ή λιγότερος χρόνος).
- Αφήνουμε, τα cookies σοκολάτας με καρύδια και μέλι, να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε σε δοχείο που σφραγίζει αεροστεγώς.