Επίσης, το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Πέμπτη, κλήθηκε να επικαιροποιήσει μια παλαιότερη απόφαση για το έργο εξυγίανσης, αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων αλλά και του περιβάλλοντος χώρου των ΜΑΒΕ (των παλιών μεταλλείων αμιάντου), αλλά και την κατασκευή ΧΥΤΑΜ.
Πρόκειται για ένα έργο που θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς , το έργο ήταν ενταγμένο από το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο, με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 17 εκ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο είχε σταματήσει στα μέσα του μήνα λόγω μη πληρωμής του εργολάβου και αναμένεται η συνέχιση των εργασιών.
Β.Σ.


















