Εκτός ημερήσιας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης, αναμένεται να τεθεί , σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της Σχολής Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα το τυπικό κομμάτι που θα δώσει την έγκριση για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, μετά τον Δεκαπταύγουστο.
Πιο συγκεκριμένα , οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου το κτήριο που θα στεγάσει την σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα, θα γίνουν με έργο ανοιχτής δημοπρασίας, με το ύψος της δαπάνης να φτάνει περί του 1.5 εκ. ευρώ . Το κόστος της δαπάνης θα καλυφθεί μέσω τοπικού πόρου ανάπτυξης από το νέο ΕΑΠ.
Να σημειωθεί πως η Σχολή Εκπαίδευσης των Πυροσβεστών θα στεγαστεί στο κτήριο της πρώην Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικών Αστυνομικών (στο παλιό Κέντρο Παιδικής Μέριμνας).
Ήδη σημειώθηκαν αρκετές καθυστερήσεις σε γραφειοκρατικά κυρίως, ζητήματα, από πλευράς αρχηγείου Πυροσβεστικής, με τις υπηρεσίες της περιφέρειας να δίνουν “μάχη” για να προλάβουν ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η σχολή, όταν θα χρειαστεί.
Β.Σ.


















