ΟΧΙ ΣΤΟ “ΛΟΥΚΕΤΟ” – ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
– Αντιδράσεις και από την Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου
Κάθοδο στην Αθήνα για να αποτραπεί το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων στην περιοχή, ετοιμάζει ο δήμος Βοΐου, κάνοντας μάλιστα επαφές με βουλευτές για το θέμα.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το “λουκέτο” των Υποθηκοφυλακείων απασχόλησε τη συνεδρίαση , αποφασίζοντας να γίνουν ενέργειες προκειμένου να μην κλείσουν τα Υποθηκοφυλακεία, στην ακριτική περιοχή. Όχι στο κλείσιμο των Υποθηκοφυλακείων λέει και η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος απαντώντας σχετικά στον “Π.Λ.”: “Το υπουργείο Δικαιοσύνης με ένα νομοσχέδιο “Σκούπα” που κάνει αυτόν τον καιρό , πήρε την απόφαση να κλείσουν όλα τα Υποθηκοφυλακεία της Ελλάδος και να μείνει σε ένα νομό ένα έμμισθο. Εμείς στο Βόιο, έχουμε δύο υποθηκοφυλακεία, στη Νεάπολη και στη Σιάτιστα. Είμαστε μια άγονη περιοχή , που εκτίνεται από τον Αυγερινό μέχρι το Παλαιόκαστρο. Είναι δυνατόν να κλείσει το Υποθηκοφυλακείο, ενώ έχουμε εκκρεμή θέματα; αναρωτήθηκε ο δήμαρχος, λέγοντας επίσης ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στους κατοίκους. Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως πρόκειται για ένα άμισθο υποθηκοφυλακείο, από το οποίο το κράτος δεν πληρώνει τίποτε απολύτως και η αμοιβή του υποθηκοφύλακα είναι από τις πληρωμές των πολιτών.
Ο κ. Λαμπρόπουλος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα για το ακριτικό Βόιο, λέγοντας πως οι φορείς της περιοχής θα κατέβουν στην Αθήνα , προκειμένου να απαιτήσουν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την παραμονή του. “Ο Δήμος Βοΐου είναι από τους μεγαλύτερους γεωγραφικά δήμους της Ελλάδας, ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση. Δεν έχει ξεκαθαριστεί το θα γίνει με το τελωνείο και εφόσον το Κτηματολόγιο δεν έχει κλείσει, δεν μπορεί να κλείσει το Υποθηκοφυλακείο, δεν μπορεί να κατέβει Κοζάνη, κάποιος από το Βόιο για ένα τέτοιο ζήτημα”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος.
Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος έχει επαφή και με τους βουλευτές Κοζάνης, ζητώντας να πετύχουν όλοι μαζί συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα.
Αντιδράσεις και από την ΠΕΔ
Ως ιδιαίτερα σοβαρά για τη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα για το Νομό Κοζάνης, είναι τα πράγματα, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Βίκυ Βριζύδου, λέγοντας πως άλλαξαν τα δεδομένα με την αλλαγή των ενεργειακών δεδομένων στην περιοχή. Είναι μια δυσμενείς κατάσταση, όμοια με σεισμό και πλημμύρα. Όταν κάτι γίνεται ξαφνικά για μια περιοχή , πρέπει να παρθούν μέτρα, όπως να διατηρηθούν υπηρεσίες ή να ισχύσουν άλλα μέτρα. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που συμβαίνει στην περιοχή,. Οι υπηρεσίες στην περιοχή δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως σε όλη την Ελλάδα, γιατί στο Νομό Κοζάνης , έχουν αλλάξει δυσανάλογα τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά”.
Β.Σ.


















