Ποντιακό τραγούδι και χορούς, με ποντιακή βραδιά και γλέντι στην αυλή του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας το Σάββατο 2 Ιουλίου, καθώς και δύο παραστάσεις με την ανανεωμένη και εμπλουτισμένη ποντιακή θεατρική παράσταση «Το αίμαν νερόν κι ίνεται» του Σίμου Καρακασίδη, την Παρασκευή 1 Ιουλίου και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, στις 9 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων , το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2022», οι οποίες μετά από 2 χρόνια πανδημίας , επιστρέφουν και πάλι από φέτος, στην περιοχή.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2022» , οι επισκέπτες μπορούν να δουν και την Έκθεση βιβλίου που θα λειτουργήσει στο χώρο του Συλλόγου αλλά και το Σάββατο 2 Ιουλίου, από τις 8 το απόγευμα , στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας.

Για πρώτη φορά -και μετά από συστηματική εργασία που έγινε τους προηγούμενους μήνες- θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, στις 7 το απόγευμα, στην Βιβλιοθήκη του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, η αρχική καταγραφή του μοναδικού αρχείου του Ανανία Νικολαϊδη , κάτι που θα μπορούν να δουν οι επισκέπτες , από τους υπεύθυνους του Συλλόγου και την Κυριακή 3 Ιουλίου, πριν την θεατρική παράσταση και από τις 8 το βράδυ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας «ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2022» , έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΥΞΕΙΝΙΩΝ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022- 7 το απόγευμα– στην Βιβλιοθήκη του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας (25ης Μαρτίου και Γουμεράς, στον 3ο όροφο):
Παρουσίαση καταγραφής αρχείου του Ανανία Νικολαϊδη

Παρασκευή 1 Ιουλίου -στις 9 το βράδυ– στο Αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας
Ποντιακή θεατρική παράσταση «Το αίμαν νερόν κι ίνεται» του Σίμου Καρακασίδη, από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Άρδασσας «Η Άρδασσα».
Η αγαπημένη ποντιακή θεατρική παράσταση, εμπλουτισμένη , ανανεωμένη και με νέες καταστάσεις και πρόσωπα, θα ταξιδέψει το επόμενο διάστημα στην Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Κοζάνη και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας μας.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022- στις 8 και μισή (8.30 μ.μ) το βράδυ- στην αυλή του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας

Παρουσίαση ποντιακών χορών , από χορευτικά συγκροτήματα και Ποντιακά τραγούδια και Ποντιακό Γλέντι , με τους :
Μπάμπη Ιωακειμίδη στο τραγούδι
Πεσιρίδη Σταύρο, Λύρα-Τραγούδι
Σιαμίδη Γιώργο, Αγγείο
Τυρεκίδη Κώστα, Λύρα
Μητρούλη Δημήτρη, Νταούλι
Ρακόπουλο Ηλία, Πλήκτρα
Χαίδη Ιορδάνη , Λύρα και
Καπετάνο Σάκη, Νταούλι.

Στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας και από τις 8 το βράδυ, θα λειτουργεί Έκθεση Βιβλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας, ευχαριστεί ιδιαίτερα για την συνεργασία και την συμμετοχή, τον Δήμο Εορδαίας και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Άρδασσας «Η Άρδασσα».