H Θεατρική Ομάδα ¨ Κόκκινη Κουίντα , ¨ παρουσιάζει την Τετάρτη 15 Ιουνίου (Αίθουσα Τέχνης, 9μ.μ.) στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους», που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, δύο μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ σε ενιαία παράσταση.
Η Αρκούδα: Η χήρα Πόποβα θρηνώντας το χαμό του συζύγου της, κάτω από το διερευνητικό βλέμμα του πιστού υπηρέτη Λούκα, δέχεται την επίσκεψη του Σμύρνοφ, που ζητά τα χρήματα που του οφείλει ο μακαρίτης. Η έντονη αντιπαράθεση Σμυρνόφ και Πόποβας οδηγείται σε ακρότητες, με μοναδική λύση τη μονομαχία.Τα πιστόλια δεν αργούν να βγουν.Μόνο που τη θέση του μίσους παίρνει ο παθιασμένος έρωτας.
Πρόταση γάμου: Ένας ευκατάστατος νέος σε ηλικία γάμου επισκέπτεται το σπίτι ενός γείτονα αντίστοιχου οικονομικού βεληνεκούς, για να ζητήσει το χέρι της κόρης του. Η πρόταση γίνεται με χαρά δεκτή από τον πατέρα, αλλά όταν οι μελλόνυμφοι μείνουν μόνοι αρχίζει ένας μαραθώνιος καβγάς γοήτρου, που χάρη στην παρέμβαση του πατέρα θα έχει αίσιο τέλος.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Λυκούργος Καλέργης
Σκηνοθεσία: Γιώτης Βασιλειάδης
Σκηνικά: Γιώργος Λεπίδας
Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα «Κόκκινη Κουίντα»
Φωτισμοί: Γιώτης Βασιλειάδης , Γιώργος Λεπίδας
Μουσική επιλογή: Εύη Παπαμάρκου
Χορογραφίες: Δώρα Αγοραστού
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Δέσποινα Λαζαρίδου
Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Αλεξανδρίδης Βλαδίμηρος
Ζουρνατζίδου Σόφη
Καραγιάννη Ελένη
Καραδήμος Αντώνης
Παπαδημητρίου Ιωάννα
Σαμαρτζίδου Σοφία
Χειριστης ήχου: Ραφαήλ Παπαδημητρίου
Χειριστής φωτισμού:Γιάννης Μπασδέκης
Ζωγραφικη σκηνικών :Γιώργος Λεπίδας
Κατασκευή σκηνικών:Γιώργος Λεπίδας, Γιαννης Μπασδέκης, Ραφαήλ Παπαδημητρίου
Υπεύθυνη βεστιαρίου: Σόφη Ζουρνατζίδου
Οδηγός σκηνής: Κυριακή Σαββίδου
Φροντιστής: Γιάννης Μπασδέκης
Οργάνωση παραγωγής: Θεατρική ομάδα ¨Κόκκινη κουίντα¨.
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη.
– το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
– το Θεατροδρόμιο Κοζάνης
Αίθουσα Τέχνης, Κοζάνη. H είσοδος είναι ελεύθερη.


















