ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΑΠΟ 85 ΕΝΟΡΙΕΣ
Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης από το Γκέρτσειο εκκλησιαστικό ίδρυμα, το φορτηγό με την ανθρωπιστική βοήθεια που συνέλεξε η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, μετά από σχετική εγκύκλιο του Μητροπολίτη Παύλου προς τις 85 ενορίες της περιοχής.
Τα αγαθά πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν (νερά, χυμοί, πάμπερς, όσπρια, μακαρόνια και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης), φορτώθηκαν από τους ιερείς της μητρόπολης στο φορτηγό ιδιώτη που προσφέρθηκε να μεταφέρει το ανθρωπιστικό υλικό στην Ειδομένη και στους εκεί δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως τα αγαθά πήγαν στην Ειδομένη μετά από συνεννόηση της Μητρόπολης με το Δήμο Κοζάνης, μιας και οι ανάγκες τοπικά έχουν καλυφθεί για την ώρα. Όπως τόνισε στον Π.Λ. ο πατήρ Νικόλαος Βαχτσεβάνος, υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης, ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά και τον ευχαριστούν για αυτό. “Κάθε φορά που απευθυνόμαστε στον κόσμο, αυτός ανταποκρίνεται και σε αυτό το δύσκολο καιρό η ανταπόκριση αυτή είναι συγκινητική”, λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ο ίδιος προσέθεσε πως η εκκλησία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των προσφύγων ,λέγοντας πως βοήθησε και βοηθάει όπως μπορεί.
Β.Σ.
δείτε και εδώ φωτογραφίες και video




ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΛΕΤΣΟΣ


















