Τρόφιμα για τους δικαιούχους τους ΤΕΒΑ διανεμήθηκαν την Πέμπτη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης: ζυμαρικά, χυλοπίτες, γάλα εβαπορέ, τοματοχυμό, χοιρινό κρέας, βόιο κρέας, κοτόπουλο, γραβιέρα, υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο κατά τη διανομή της Παρασκευής διαπιστώθηκε ότι έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης σε μια ποσότητα χοιρινού κρέατος.
Ενημερώθηκαν τηλεφωνικά και οι 487 ωφελούμενοι για το ληγμένο κρέας με ημερομηνία λήξης 19 Απριλίου. Κάποιοι το επέστρεψαν ή θα το επιστρέψουν για να πάρουν νέο, κάποιοι ήδη το πέταξαν. Υπολογίζεται ότι 30-40 δικαιούχοι πήραν ληγμένη παρτίδα κάποιοι ένα κιλό, κάποιοι δύο κιλά ανάλογα της κατηγορίας που ανήκαν. Σε κάθε περίπτωση όλοι δέχτηκαν και SMS για την ακαταλληλότητά του. Το θέμα ανάδειξε το kozan.gr.
Σε επικοινωνία του prlogos με την Κτηνιατρική Υπηρεσία έγινε σαφές ότι δεν τίθεται πρόβλημα δημόσιας υγείας , αλλά κατασχέθηκε μικρή ποσότητα χοιρινού κρέατος για λόγους πρόληψης. Ο έλεγχος γίνεται φυσικά και πριν τη διανομή όπου εκεί δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα. Οι περισσότερες παρτίδες είχαν ημερομηνία 4 Μαΐου και 11 Μαΐου και περίπου 30-40 παρτίδες 19 Απριλίου.
Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης είναι υπεύθυνη για τη διανομή μόνο των προϊόντων που έγινε μέσω «drive through» λόγω της υφιστάμενης κατάστασης. Ο έλεγχος και η μεταφορά των προϊόντων ελέγχεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επικεφαλή εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ.
Το ΤΕΒΑ στο δήμο Κοζάνης πάλι στο προσκήνιο μετά και τις παράτυπες διαδικασίες στο μοίρασμα των τροφίμων από πλευράς του δήμου τον Δεκέμβριο του 2018 και Απρίλιο-Μάιο του 2019. Αυτές έφεραν ένα πόρισμα-καταπέλτη της διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ, όταν είχε προκύψει έλλειμμα 2,2 τόνων κρέατος με καμπάνα 390.000 ευρώ και καθυστερήσεις στις διανομές χωρίς να αποδοθούν ποτέ ευθύνες.
Ιωάννα Παπαδημητρίου
Στο 60-65% η συμμετοχή των δικαιούχων στο ΤΕΒΑ του δήμου Κοζάνης-Δικαιούχος μιλά για ελλιπή οργάνωση


















