Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Κοζάνης στα νέα μέτρα για τις λαϊκές αγορές με περιορισμό των εκθετών και απαγόρευση σε όσους ανήκουν σε άλλες περιφέρειες. Πέρα από τα βιομηχανικά είδη που έχουν ήδη απομακρυνθεί περιορίστηκε κατά το ήμισυ και ο αριθμός των εκθετών μετά από συσκέψεις του αρμόδιου τμήματος. Αύριο Τρίτη θα γίνουν κανονικά οι δύο λαϊκές αγορές της Κοζάνης σε Ηπειρώτικα και Σκ’ ρκα, αλλά και Κρόκο. Την Πέμπτη θα γίνει στην Ποντοκώμη, την Παρασκευή σε Αιανή και Άγιο Δημήτριο και το Σάββατο στην Αριστοτέλους στην Κοζάνη.

Στη λαϊκή αγορά στα Ηπειρώτικα δραστηριοποιούνται 18 έμποροι ,καθώς και 8 παραγωγοί της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Με την εφαρμογή της ποσόστωσης του 50% κατά είδος αδείας θα δραστηριοποιηθούν 12 στις 24 Μαρτίου και άλλοι 12 στις 31 Μαρτίου. Ανάλογα και στη λαϊκή αγορά της Σκ’ρκας δραστηριοποιούνται 14 έμποροι καθώς και 24 παραγωγοί της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Θα δραστηριοποιηθούν 19 την Τρίτη 24 Μαρτίου και άλλοι τόσοι στις 31 Μαρτίου. Στον Κρόκο θα υπάρχουν 3 από τους 6 εκθέτες, στην Ποντοκώμη 6 από του 13 και 5 τη επόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου .Στον Άγιο Δημήτριο την Παρασκευή 27 Μαρτίου θα είναι 5 από τους 9 εκθέτες και 4 την επόμενη βδομάδα, στην Αιανή από τους 9 εμπόρους και παραγωγούς 5 θα δραστηριοποιηθούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου και άλλοι 4 την επόμενη 3 Απριλίου.

Η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από κάθε αντικείμενο. Το μήκος των πάγκων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα. Αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας το μήκος των εκθετηρίων πάγκων θα μειώνεται.

Ιωάννα Παπαδημητρίου