Ο Γιώργος Ντζιμάνης, μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και τα ραδιοΛόγος, το διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos για την παράσταση «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι πιο γλυκιά» που ανεβάζει το Θεατροδρόμιο Κοζάνης. Ο ίδιος είχε ανεβάσει το έργο το 1997, μάλιστα είχε βραβευτεί και ακολούθησε περιοδεία σε όλη την επικράτεια και την Κύπρο. Το 1997 συνέπεσε να είναι η χρονιά που πήρε το Νόμπελ λογοτεχνίας ο Ντάριο Φο.

«Το 1976 γράφτηκε το έργο από το Ντάριο Φο» ανέφερε ο κ.Ντζιμάνης. «Στην Ιταλία κινητοποιούνταν τα εναλλακτικά κινήματα και ο Ντάριο Φο αναδεικνύει με σατιρική διάθεση και μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις το μέγεθος του προβλήματος των ναρκωτικών αφήνοντας πολλαπλές διαστάσεις: προτείνει, προβληματίζει , καταγγέλλει». Είναι η αγωνία του πολίτη που αισθάνεται ανυπεράσπιστος μπροστά στο κύκλωμα των ναρκωτικών, αλλά και μια φωνή καταδίκης για την ψευδαίσθηση της ευτυχίας που προσφέρουν τα ναρκωτικά συνέχισε. «Δεν μπορεί να ψάχνουμε τη λύση μέσα από τα φάρμακα» τόνισε. Σύμφωνα με το Ντάριο Φο η αλλαγή της κοινωνίας σε ουμανιστική κατεύθυνση και η καταπολέμηση της μοναξιάς είναι ο τρόπος, η επικοινωνία του ανθρώπου με τους γύρω μας και το γκρέμισμα του τοίχου που μας χωρίζει με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Το έργο αυτό το ανέβασα στο 221 ΤΕ στη Μυτιλήνη με στρατιώτες το 1997, έτος ναρκωτικών, είχαμε μόνο δύο γυναίκες ερασιτέχνες και βραβεύτηκε σαν η καλύτερη προσπάθεια. Το έργο παίχτηκε στη Λέσβο και μετά πήγε σε όλα τα σχολεία, το πήρε το ΓΕΣ το πήγε σε όλο το ελλαδικό χώρο και μετά πήγε στην Κύπρο. Κάναμε μια μόνιμη θεατρική ομάδα, μετά απολυθήκαν τα παιδιά και δεν έγινε κάποιο άλλο έργο. Ήταν δύσκολο και το λεξιλόγιο και οι έννοιες και περιορίσαμε κάποιες λέξεις. Άφησε καλές εντυπώσεις σε νέους και σε παιδιά γυμνασίων, λυκείων, πανεπιστημίων. Κάνει αίσθηση το έργο, είναι επίκαιρο. Ένας συμπολίτης μας πέθανε αυτές τις μέρες από τα ναρκωτικά. Προτείνω να το δουν όλοι οι νέοι και όλη η Δυτική Μακεδονία»

Ιωάννα Παπαδημητρίου