“ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ”

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό εφοδιάζεται η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης, μετά την προμήθεια ενός σύγχρονου υπερηχοκαρδιογραφου για το καρδιολογικό εργαστήριο. Όπως παρουσιάστηκε σχετικά, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου και ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής, ο υπερηχοκαρδιογράφος αυτός είναι ο μοναδικός στο είδος του στη Δυτική Μακεδονία και ίσως στη Βόρεια Ελλάδα. Κόστισε περί τις 180.000 ευρώ και το κόστος κάλυψε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας .

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση δύο χρόνων προσπαθειών εξέφρασε, αρχικά, ο διευθυντής της Κλινικής Στυλιανός Λαμπρόπουλος, λέγοντας πως το εν λόγω μηχάνημα λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα και προσφέρει όλες τις δυνατότητες με τις σύγχρονες τεχνικές, με τρισδιάστατη απεικόνιση! Η εν λόγω εξέλιξη θα συμβάλει στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες, με σύγχρονες τεχνικές και τρισδιάστατες καταγραφές. Η αναβάθμιση αυτή ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της καρδιολογικής κλινικής, ολοκληρώνεται το καρδιολογικό εργαστήριο και έπεται συνέχεια.

Επίσης η κλινική είναι σε διαδικασία μόνιμης στελέχωσης με νέο προσωπικό (μόνιμο καρδιολόγο), μόλις αυτό εγκριθεί, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο διοικητής Γιώργος Χιωτίδης ,  ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόκτηση του εξοπλισμού στην κλινική, ενός εξοπλισμού με καταπληκτικές δυνατότητες, όπως είπε, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συμβολή της. Τόνισε πως κόσμος που αναγκάζεται να πηγαίνει σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα μπορεί να κάνει τις εξετάσεις, πλέον, εδώ, μετά την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που υπήρξαν. Επίσης, τόνισε πως στόχος είναι εδώ και πέρα να αυξηθεί δραστικά η ποιότητα των παρεχόμενων καρδιολογικών υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία .
Τη στήριξη της Περιφέρειας στο Νοσοκομείο επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, χαρακτηρίζοντας την προμήθεια του καρδιογράφου ένα “ελάχιστο βήμα ευθύνης” και λέγοντας πως όλο αυτό το διάστημα έχουν δοθεί περί τα 2 εκ. ευρώ σε Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, ενώ σχεδιάζεται και η επέκταση του Νοσοκομείου . Επίσης για την καρδιολογική κλινική ως το “διαμάντι” του Νοσοκομείου, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Ακολούθησε η παρουσίαση στην αίθουσα της Ψυχιατρικής, παρουσία του ιατρικού , νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου αλλά και πολιτών, ενώ έπειτα έγινε ξενάγηση.


Β.Σ.