ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΟΙΛΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ

Κατά την εκτέλεση των εργασιών ανέγερσης του κτηρίου της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας, στη ΖΕΠ Κοζάνης, προέκυψαν κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα το έργο να καθυστερεί. Τα προβλήματα αυτά και το πως ακριβώς αυτά θα αντιμετωπιστούν θα αποτελέσει αντικείμενο της σύσκεψης που θα γίνει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη.

Όπως σχολίασε σχετικά ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, με αφορμή την έλευση του θέματος της πανεπιστημιούπολης στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας (σ.σ. τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ περιφέρειας και ΑΝΚΟ για τη μελέτη οριστικής παράκαμψης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης), το θέμα της πανεπιστημιούπολης  έγκειται στα έγκοιλα που προέκυψαν στην πορεία εκτέλεσης του έργου. “Η περιοχή έχει έγκοιλα, όπως άλλωστε είχαν εντοπιστεί και όταν κτίζονταν το κτήριο της ΖΕΠ. Αμέσως κινητοποιήθηκε η υπηρεσία και ο ανάδοχος , αμέσως ανατέθηκαν μελέτες στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από πλευράς αναδόχου, και από πλευράς δικιάς μας με το ΑΠΘ. Οι ειδικοί αποφάνθηκαν τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν και στη σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη θα αποφασιστεί τι παρεμβάσεις θα είναι αυτές, ώστε να γίνουν οι άμεσες ενέργειες”.

Ωστόσο ένα ακόμη ζητούμενο είναι και ο χρόνος εκτέλεσης του έργου, με τον κ. Καρυπίδη να σχολιάζει πως επειδή ο ανάδοχος προπορευόταν χρονικά κατά 4 μήνες, δεν τίθεται ζήτημα καθυστερήσεων . “Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε άμεσα για την κατασκευή των κτηρίων”, σχολίασε σχετικά ο κ. Καρυπίδης, λέγοντας πως οι ενέργειες θα γίνουν άμεσα. Επίσης, οικονομικά, για το έργο υπάρχει οικονομική πρόβλεψη για απρόβλεπτα, οπότε δεν θα υπάρξουν οικονομικές καθυστερήσεις.

Β.Σ.