ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ 1750 ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας στο στρατιωτικό γήπεδο Κοζάνης και στο ΔΑΚ οι αγώνες Αθλοπαιδείας, μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων της Κοζάνης, για το φετινό σχολικό έτος. Οι μαθητές 24 σχολείων της περιοχής συναγωνίστηκαν στο ποδόσφαιρο και αντίστοιχα μαθητές από 14 ακόμη σχολεία έπαιξαν χάντμπολ, στο πλαίσιο του προγράμματος που στοχεύει οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της υπέρβασης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος ο Βασίλης Καβουρίδης Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης “ξεκίνησε το πρόγραμμα των αγώνων αθλοπαιδείας στην πόλη της Κοζάνης. Πρόκειται για αγώνες σε μαζικά αθλήματα, ποδόσφαιρο και χάντμπολ, για αρχή, ενώ θα ακολουθήσουν τα ατομικά αθλήματα και η κολύμβηση. Μιλάμε για αγώνες που στόχο έχουν τα παιδιά να περάσουν όλο καλύτερα γίνεται. Δεν μας ενδιαφέρει ο νικητής, ενώ συμμετέχουν ακόμη και μεικτές ομάδες. Τονίζουμε τη χαρά της δημιουργίας, του παιχνιδιού, και να μην υπάρχει το άγχος της νίκης”.

Οι συμμετοχές παιδιών έφτασαν στις 1750 εφέτος, γεγονός σημαντικό που δείχνει πόσο θετικά βλέπουν οι μαθητές το όλο εγχείρημα. Μάλιστα, την πρώτη ημέρα των αγώνων περί τα 400 παιδιά γέμισαν τους χώρους του ΔΑΚ και του γηπέδου επάνω από αυτό.
Τα παιδιά στα σχολεία διδάσκονται όλα τα δημοφιλή και ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα, με στόχο να αθλούνται και να έχουν ενδιαφέρον για τον αθλητισμό.

Τα αγωνίσματα των Αθλοπαιδείων, ξεκινούν 9.30 και τελειώνουν 12.30 το μεσημέρι και μπορούν να τα παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Κοζάνη, Σέρβια και Πτολεμαΐδα. Επίσης, εφέτος ξεκίνησε και το άθλημα της κολύμβησης, που κυλάει εξαιρετικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι μαθητές διδάσκονται κολύμβηση μέσα από το παιχνίδι , και ομαδικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» έχει ως εξής :
23-5-2016 (ΔΑΚ ΚΟΖΑΝΗΣ): Ποδόσφαιρο, Πετοσφαίριση
24-5-2016 (ΔΑΚ ΚΟΖΑΝΗΣ): Χειροσφαίριση
25-5-2016 (ΔΑΚ ΚΟΖΑΝΗΣ): Καλαθοσφαίριση
26-5-2016 (ΔΑΚ ΣΕΡΒΙΩΝ): Ημερίδα Ομαδικών Αθλημάτων
27-5-2016 (ΔΑΚ ΚΟΖΑΝΗΣ): Κλασικός Αθλητισμός, Κολύμβηση
30-5-2016 (ΔΑΚ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ): Ημερίδα Ομαδικών Αθλημάτων
31-5-2016 (ΔΑΚ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ): Κλασικός Αθλητισμός, Κολύμβηση

Β.Σ.