Η Ελένη Ζαραφίδου μέλος της θεατρικής ομάδας «Τhe 3rd person theatre group» μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιολόγος για το «Άσμα Ασμάτων», μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: «Μιλά για την αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι ένα έργο που το προσεγγίσαμε με μεγάλη αγνότητα χωρίς να διαταράξουμε τη ροή του. Ευχόμαστε οι θεατές να αισθανθούν αυτή τη συγκίνηση που αισθανθήκαμε εμείς. Η συγκίνηση, η φόρτιση, η επιστροφή στα βασικά, καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη επαφή .Αν δεν παλεύουμε για να είναι ζωντανές κι ακέραιες οι ανθρώπινες σχέσεις , παύουν να υπάρχουν».

«Έγινε προσπάθεια να τοποθετηθεί το κείμενο στο σήμερα, να απαλύνει τις πληγές που έχει προκαλέσει η καθημερινότητα. Πρόκειται για έναν δημόσιο λόγο. Έχουμε μάθει να κρύβουμε τα συναισθήματά μας. Προσπαθεί να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, τα θαυμασμό μας. Οι δυσκολίες μας έχουν να κάνει να φοβόμαστε και να κλεινόμαστε στον εαυτό μας».

Το έργο θα παιχτεί στις 25 και 26 πριλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Πτολεμαΐδας και κατόπιν πάλι στην Κοζάνη στην Αίθουσα Τέχνης.

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στις 9.00μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης .Η παράσταση, βασισμένη στη νέα μετάφρασή του, από τον Χαράλαμπο Μαγουλά από τις εκδόσεις «Εστία», τοποθετεί το Άσμα Ασμάτων και την αιώνια, τη δίχως τέλος, αναζήτηση του έρωτα, στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, για να επαληθεύσει την τεράστια αξία του έργου και να ερευνήσει το αποτύπωμα του έρωτα σήμερα.

Ταυτότητα Παράστασης:

Μετάφραση: Χαράλαμπος Μαγουλάς
Σκηνοθεσία: Βαλάντης Φράγκος
Δραματουργία: Σέβη Ματσακίδου
Κίνηση: Μαρία Φουντούλη
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Βουδούρης
Video: Βαγγέλης Κολότσιος
Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου

Ηθοποιοί: Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης

Απρίλιος-Μάιος

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 9 μ.μ.

Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης (Πάρκο Αγ. Δημητρίου)

Για την εκδήλωση στο θεραπευτήριο Σπινάρη

«Το ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να βρεθεί στο θεραπευτήριο Σπινάρη σε μια διαδραστική σχέση με τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί , ζώντας μια διαφορετική εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αγάπης, της ειρήνης, της κατάργησης της διάκρισης, της αποδοχής, και να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα» ανέφερε η Ελένη Ζαραφίδου.

Ι.Π.