Την έγκριση σχεδίου και όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης για το έργο: «Συντήρηση των τμημάτων Ε.Ο. επί των οδών Λαρίσης και Καραμανλή στην πόλη της Κοζάνης» εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στην οικονομική επιτροπή της 4ης Οκτωβρίου 2022. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 930.000 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 85% από την Π.Ε. Κοζάνης και κατά 15% από το Δήμο Κοζάνης. Η διάρκεια του έργου είναι 12 μήνες, με φορέα δημοπράτησης και υλοποίησης το Δήμο Κοζάνης.

Ενδεικτικά, το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση κρασπεδορείθρων και διαχωριστικών νησίδων, επίστρωση των διαχωριστικών νησίδων με έγχρωμους κυβόλιθους, ασφαλτοστρώσεις επί της οδού Λαρίσης, αντικατάσταση πλακών πεζοδρομίων, διαβάσεις πεζών με βυθίσεις, κιγκλιδώματα στα σημεία που απαιτείται, φύτευση νέων δέντρων επί των πεζοδρομίων κατά σημεία, φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών στους κυκλικούς και ημικυκλικούς κόμβους, εργασίες υποδομής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στα πεζοδρόμια κ.α.

Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζεται η αισθητική και η ασφάλεια των δύο εισόδων της πόλης της Κοζάνης. Η Περιφερειακή Αρχή συντηρεί και αποκαθιστά έργα υποδομών, υλοποιώντας στο πλαίσιο αυτό έργα οδοποιίας που βελτιώνουν το υπάρχον οδικό δίκτυο, συμβάλλοντας στην ευκολότερη και ασφαλέστερη διέλευση των πολιτών.