Επίσημη υποδοχή του νέου Ιεράρχη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου

Ο νέος Επίσκοπος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίος βρέθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα μετά την πρόσκληση του δημάρχου  Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά που του επεφύλαξε μια λαμπρή υποδοχή.

Ο δήμαρχος Εορδαίας ανέφερε: «Σας  καλωσορίζουμε στο μεγαλύτερο δήμο της επισκοπικής περιφέρειας , στη γη της Μακεδονίας , στη γη που θυσιάστηκε ο Παύλος Μελάς. Στην ενεργειακή καρδιά της Ελλάδος έστω και αν κάποιοι δεν το θέλουν .Είστε σε έναν ευλογημένο τόπο , ένα πολυπολιτισμικό τοπίο με γηγενείς Μακεδόνες, πρόσφυγες από τον Πόντο, την  Θράκη,  την Μικρασία , την Κρήτη, τα νησιά μας που  βρέθηκαν εδώ να δημιουργήσουν της σύγχρονη Πτολεμαΐδα .Καταφύγιο η εκκλησία από τον Αυγουστίνο Καντιώτη η και τον μέχρι  πρότινος ποιμενάρχη μας Θεόκλητο, ο οποίος συνέχισε το όραμα του προκατόχου του. Ήρθατε όχι στην εσχατιά της χώρας  , ήρθατε εδώ που  αρχίζει η Ελλάδα και δεν τελειώνει .Να ακούτε την κοινωνία, να είστε δίπλα στα προβλήματα των ανθρώπων». Στη συνέχεια αναφώνησε το Άξιος με τη συνοδεία του κόσμου .

Ο νέος Ιεράρχης κ. Ειρηναίος  τόνισε ότι στη ζωή ενός κληρικού τίποτα δεν είναι τυχαίο και υπακούμε στο θέλημα του Θεού.  Με αφορμή μάλιστα την εορτή του Ανδρέα  του Πρωοκλήτου «θεωρώ ευλογία να πραγματοποιώ την έλευσή  μου στην Πτολεμαΐδας ως απόστολος της τοπικής εκκλησίας επηρεασμένος από τον απόστολο Ανδρέα να υπηρετήσω   με ανδρεία και με τρόπο ειρηνικό όπως λέει το όνομά μου το λαό και ολόκληρη της περιοχής».

«Δεν είχα ξανάρθει  ποτέ στην Πτολεμαΐδα. Παρακαλώ να με βλέπετε ως έναν νέο Πτολεμαίο.  Έναν πνευματικό στρατηγό που ήρθε να δώσει μάχες ειρηνικές και όπου χρειαστεί και εθνικές. Ήρθα εδώ έχοντας την ευλογία να έχω και εγώ έναν νέο πνευματικό πατέρα: τον Μητροπολίτη Θεόκλητο. Βασίζομαι στη δική  του εμπειρία και αγιότητα. Εμείς οι ακρίτες είμαστε ξεχωριστοί άνθρωποι, είμαστε ευγενικοί, χαμογελαστοί,  έχουμε μάθει να συζούμε και με άλλους πολιτισμούς και διαφορετικές  εθνικότητες».

Μάλιστα ανέφερε ότι κάποιες μέρες θα έρχεται στην περιοχή ετοιμάζοντας το γραφείο του για να διακονεί στην περιοχή καλύτερα στην μεγαλύτερη πόλη της Μητρόπολης αρχής γενομένης από την Κυριακή όπου θα λειτουργήσει στο ναό της Αγίας Τριάδος.  . «Θέλω  να χτίσω πάνω στα νέα παιδιά ό, τι μας εμπνέει  ο Χριστός και η εκκλησία. Είμαι στη διάθεσή σας. Με έστειλε η  εκκλησία εδώ για  να τελειώσω  τη ζωή μου υπηρετώντας όλους εσάς».

Ιωάννα Παπαδημητρίου