Διευρυμένο συνήλθε χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 και ώρα 17:00, το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας, με προσκεκλημένους τους Προέδρους και τους Γενικούς Γραμματείς όλων των Εμπορικών Συλλόγων της δύναμης της Ομοσπονδίας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας και επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κ. Γεώργιο Καρανίκα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ελμαλόγλου Νεκτάριος, ύστερα από το σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Σαπαλίδη Σάββα για την φιλοξενία του Συμβουλίου στο Επιμελητήριο, όπως επίσης και τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Έπειτα, έδωσε το λόγο στον κ. Καρανίκα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκας, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Σαπαλίδη για την εξαιρετική του κίνηση και συνεργασία με την Ομοσπονδία, καθώς και τους παρευρισκόμενους, που παρά τον καύσωνα κατάφεραν αρκετοί να τιμήσουν τη συνεδρίαση.

Ο κ. Καρανίκας μεταξύ άλλων ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης των Εμπορικών Συλλόγων, καθώς αυτοί είναι ο θεμέλιος λίθος για την ύπαρξη και δράση της ΕΣΕΕ και των Ομοσπονδιών. Σημείωσε πως η επικοινωνία μεταξύ όλων των Εμπορικών Συλλόγων και των μελών τους με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη των προβληματισμών των εμπόρων. Τόνισε, πως όσο πιο δυνατός και δραστήριος είναι ο Εμπορικός Σύλλογος, τόσο πιο δυνατή είναι η «φωνή» της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση της ΕΣΕΕ προς τους αρμόδιους.

Για την ενδυνάμωση των Εμπορικών Συλλόγων, ακολούθησε από τον κ. Καρανίκα μια εκτενής παρουσίαση προτάσεων και μηχανισμών που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν οι σύλλογοι για την ενίσχυση και προώθησή τους.

Ο κ. Ελμαλόγλου πάνω σε αυτό σημείωσε πως η Ομοσπονδία ξεκίνησε ένα μοτίβο συνεδριάσεων με κυκλικό χαρακτήρα. Να πραγματοποιούνται δηλαδή κάθε φορά σε διαφορετικό νομό και πόλη, με οικοδεσπότη τον εκάστοτε Εμπορικό Σύλλογο και προσκεκλημένους τους λοιπούς Προέδρους Συλλόγων και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σκοπός των διευρυμένων αυτών συνεδριάσεων είναι η πιο άμεση επικοινωνία της Ομοσπονδίας με τους Συλλόγους και η παροχή βοήθειας για την ενίσχυσή τους.

Τέλος, στη συνεδρίαση κατατέθηκαν απόψεις και ερωτήσεις προς τον κύριο Καρανίκα για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο το παρόν διάστημα.