Για πρώτη φορά γίνεται καρδιολογικό συνέδριο στην περιοχή μας από την Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χάρης Τσεβεκίδης. Αυτό θα γίνει σε δύο τμήματα, το ένα θα αφορά όλον τον κόσμο , την Παρασκευή στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ και το άλλο το Σάββατο στη Βιβλιοθήκη που θα αφορά επιστήμονες.

Ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός γιατρών στην περιοχή της Κοζάνης αλλά και ασθενών για αυτό και πρόκειται να πραγματοποιηθεί το περιφερειακό αυτό συνέδριο στην Κοζάνη για την πρόληψη της καρδιολογικής υγείας. Σειρά διαλέξεων για το κοινό θα γίνει την Παρασκευή με εκμάθηση ΚΑΡΠΑ. Η δεύτερη μέρα θα απευθύνεται σε γιατρούς καρδιολόγους και μη με όλα τα νέα δεδομένα της καρδιολογίας.

Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Μαμάτσειου Στέλιος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στην  διήμερη καρδιολογική ημερίδα. Την πρώτη μέρα θα γίνουν δύο στρογγυλές τράπεζες με τίτλο “οι γιατροί ενημερώνουν και οι γιατροί απαντούν” ενώ θα γίνει και βράβευση γιατρών. Ο Στέλιος Φούντογλου ,  αντιπεριφερειάρχης υγείας αναφέρθηκε σε ένα ακόμα σημαντικό συνέδριο μετά από αυτό της νεφρολογίας. “Με αυτό το εγχείρημα τίθενται οι βάσεις συνεδριακού τουρισμού με απαραίτητη τη συμμετοχή του κόσμου και των επιστημόνων” τόνισε. “Συμβάλει και στην επιστημονική αναβάθμιση της περιοχής μας με αξιόλογους συναδέλφους από την περιοχή”.

Ο Βασίλης Παπαποστόλου , αντιδήμαρχος Κοζάνης  ανέφερε ότι στο καρδιολογικό κομμάτι είμαστε μπροστά και με την οργάνωση του καρδιολογικού τμήματος από το κράτος θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερα. “Μεγάλα πράγματα μπορούν να γίνουν και σε μικρές πόλεις. Το νοσοκομείο βρίσκεται στο κέντρο της παροχής υγείας και το συνέδριο θα ενδυναμώσει και το νοσοκομείο”” τόνισε ο διοικητής  του Μαμάτσειου Δημήτρης Σιόλιος..

Ι.Π.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.