Με ολοήμερη σειρά δράσεων συνεχίζεται αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023 Δήμου Εορδαίας, με θέμα η «Εξοικονόμηση ενέργειας», στοχεύοντας στην προώθηση έξυπνων λύσεων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Οι εκδηλώσεις, που υλοποιείται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο θα επισκεφθούν Νηπιαγωγεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των νηπίων σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ μαθητές Γυμνασίων θα κατασκευάζουν και θα προγραμματίζουν ρομπότ στις εγκαταστάσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε.. ή θα επισκέπτονται το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ.

Σημειώνεται ότι πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας από 10 το πρωί έως 13.00 και από 6μ.μ. έως 9 το βράδυ.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

  • 09.00-13.00 Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Επισκέψεις Νηπιαγωγείων, Δωρεάν διανομή ενημερωτικού υλικού, παιδικά βιβλία και επιτραπέζια σχετικά με την οδική ασφάλεια.
  • 00-12.00 “Μαθητές/τριες των Γυμνασίων του Δήμου Εορδαίας κατασκευάζουν και προγραμματίζουν αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα (ρομπότ) για τις έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές του μέλλοντος με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας” στις εγκαταστάσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.
  • 00-14.00 Επίσκεψη Λυκείων στο ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ με τίτλο: ”OPEN DAY (Ανοικτές Θύρες) για μικρούς και μεγάλους στο Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ Πτολεμαΐδα)”.

Κεντρική Πλατεία

  • 10.00-13.00 κ.α. με θέμα «Στιγμές της πόλης μου», «εναλλακτικά μέσα μεταφοράς» και «ενέργεια» στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας από Α’ και Β’/θμια Εκπαίδευση και Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

ΔΙΑΔΥΜΑ ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ορθή συλλογή αποβλήτων και βιοαποβλήτων στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

Παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά.

  • 18.00-21.00 Παρουσίαση δράσεων εκπαιδευτικής καινοτομίας από τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
  • 18:00-21:00 «Θησαυροί στα ορεινά» Παρουσίαση εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας από το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  • 18.00 Έκθεση ζωγραφικής, κολάζ, φωτογραφίας, αφίσας, βίντεο κ.α. με θέμα «Στιγμές της πόλης μου», «εναλλακτικά μέσα μεταφοράς» και «ενέργεια» στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας από ΚΔΑΠ Δήμου Εορδαίας και Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

«Μετακινήσου διαφορετικά» ΚΔΑΠ μεΑ «Χαμογελώ».

«Kids Save Energy!” Stem, Ρομποτική και Δημιουργίες ΚΔΑΠ Αρλεκίνος.

«Ι love Smart Ptolemaida», ΚΔΑΠ Παίζουμε 

  • 20.00 «Τάνγκο» από τη Σχολή Χορού του Στέφανου Δάφκα.

Θα διατίθενται αφεψήματα από την εταιρεία Dioscurides

Η ενημέρωσή σας μπορεί να γίνεται καθημερινά
• από τη σελίδα του Δήμου Εορδαίας (eordaia.gov.gr), στην ενότητα «Εκδηλώσεις»
• από το Facebook στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/profile.php?id=61550837046775&notif_id=1693928951847925&notif_t=follower_invite_accept&ref=notif
• ή το Instagram στη διεύθυνση https://instagram.com/mobilityweek_ptolemaida2023?utm_source=qr&igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg==