25 Ιουνίου 2022
Δρόμος Μνήμης – Δρόμος Φιλίας
Πρωτοχώρι 2022

Ο Ορειβατικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου και ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο των 100 χρόνων Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού διοργανώνουν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 στην Τοπική Κοινότητα Πρωτοχωρίου Κοζάνης τον «2ο Ημιορεινό Αγώνα Μνήμης» 12 χλμ., αφιερωμένο στα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή», με ώρα εκκίνησης 18:00.

Παράλληλα με τον «2ο Ημιορεινό Αγώνα Μνήμης» θα διεξαχθεί και «Περιπατητικός Αγώνας» 4 χλμ. μη αγωνιστικού χαρακτήρα με ώρα εκκίνησης 18:05. Ο «Περιπατητικός Αγώνας» θα έχει κοινή αφετηρία με τον «Ημιορεινό Αγώνα Μνήμης» και θα χωρίζονται στην πορεία της διαδρομής.

Τέλος θα διεξαχθεί και «Παιδικός Αγώνας» μη αγωνιστικού χαρακτήρα 1 χλμ. με ώρα εκκίνησης 18:30 εντός του χωριού. Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Μετά το τέλος του Παιδικού Αγώνα θα ακολουθήσουν παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά στην Πλατεία, «ΠαίΖω στο Πρωτοχώρι».
2ος Ημιορεινός Αγώνας Μνήμης

Γιατρός Αγώνα – Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Τον Αγώνα καλύπτουν οι ¨ΕΡΑΔΥΜ Κοζάνης και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Κοζάνης

Στις 9μ.μ ακολουθεί Μικρασιάτικη και Ρεμπέτικη βραδιά στην πλατεία του χωριού με την ορχήστρα του Νίκου Πογιατζή

Ιωάννα Δογλαρίδου (Φωνή)
Τόλης Νήρας (Κιθάρα-Φωνή)
Αβραάμ Μπακιρτζόγλου (Κανονάκι-Φωνή)
Νίκος Πογιατζής (Μπουζούκι-Φωνή)

Περιγραφή

Αφετηρία και Τερματισμός του «2ου Ημιορεινού Αγώνα Μνήμης» ορίζεται η Κεντρική Πλατεία του Πρωτοχωρίου. Πρόκειται για ένα αγώνα μέτριας δυσκολίας ο οποίος ακολουθεί στη μισή διαδρομή του δασικό δρόμο και στην υπόλοιπη μισή του ορειβατικό μονοπάτι. Το φυσικό τοπίο της δια-δρομής σε συνδυασμό με την εποχή της διεξαγωγής θα ικανοποιήσει τους δρομείς.

Δικαίωμα και κόστος συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες άνω των 18 ετών καθώς και οι ελεύθερα ασκούμενοι δρομείς. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Προαιρετικά, όποιος-α ενδιαφέρεται μπορεί να καταβάλει το συμβολικό ποσό των 2 € στη γραμματεία του αγώνα για την κάλυψη μέρους των εξόδων του αγώνα.

Ασφάλεια Αγώνα
Όλοι όσοι θα τρέξουν, άνω των 18 ετών, συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Ο κάθε αγωνιζόμενος υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση που απαλλάσσει τη διοργανώτρια αρχή από την ευθύνη. Κατά μήκος όλης της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές. Η διαδρομή σε όλο το μήκος της θα επιτηρείται από την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Κοζάνης. Για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός καθώς και κάλυψη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τροφοδοσία
Στη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στα 3,5 χλμ. (νερό), στα 7 χλμ. (νερό και ισοτονικά), στα 10 χλμ. (νερό και ισοτονικά), καθώς και ο τελικός σταθμός τροφοδοσίας στον τερματισμό. Στο χώρο του τερματισμού θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα στους δρομείς από τους κατοίκους του χωριού.

Χρονομέτρηση
Θα υπάρχει χρονομέτρηση στον αγώνα αλλά δεν θα είναι ηλεκτρονική. Το χρονικό όριο τερματισμού ορίζεται στις δύομισι ώρες, με ώρα τερματισμού 20:30.

Κατηγορίες
Οι Κατηγορίες προκύπτουν ημερολογιακά, με βάση την 01/01 του έτους γέννησης των συμμετεχόντων, ως εξής:
 Γενική Ανδρών
 Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 18 έως 29,
 Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 30 έως 39,
 Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 40 έως 49,
 Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 50 έως 59,
 Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 60+.
 Γενική Γυναικών
 Ηλικιακή κατηγορία Γυναικών 18 έως 40,
 Ηλικιακή κατηγορία Γυναικών 41+.

Έπαθλα

Για τους τρεις πρώτους της γενικής Ανδρών και της γενικής Γυναικών καθώς και για τους τρεις πρώτους της κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα υπάρξει βράβευση με κύπελλα. Οι νικητές και οι νικήτριες της γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες. Σε όλους τους συμμετέ-χοντες που θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή θα δοθούν μετάλλια συμμετοχής.

Βράβευση
Η απονομή των κυπέλλων θα αρχίσει αμέσως μετά τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Παρακαλούνται θερμά όλοι οι ενδιαφερόμενοι του «2ου Ημιορεινού Αγώνα Μνήμης» να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή έως τις 20 Ιουνίου 2022, για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα. Για τον «Περιπατητικό Αγώνα» δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο παρακάτω link: https://event.athletopia.com/agonasmnimis?step=1

Δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ομαδικών εγγραφών. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διαδρομή και τις εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ως εξής:
 Εγγραφές: plsprotochorioukozanis@gmail.com (E–mail Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου)
 Διαδρομή: 6932916270 (Κοκκινίδης Γεώργιος Ορειβατικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου)

Με την αίτηση συμμετοχής τους, οι συμμετέχοντες συμφωνούν ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των συμμετεχόντων που προβλέπονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης συμμετο-χής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές για σκοπούς προβολής αυ-τής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να προσέλθουν τουλάχιστον μία ώρα πριν στο χώρο της εκκίνησης για να παραλάβουν εγκαίρως τους αριθμούς συμμετοχής και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην έναρξη του αγώνα. Ο αγώνας υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης.

Μετά το τέλος του αγώνα, θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδιά στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Πρωτοχωρίου Κοζάνης.

2ος Ημιορεινός Αγώνας Μνήμης 12 χλμ