Κάλεσμα στο κοινό της Κοζάνης να γνωρίσει τα τοπικά μέλια και τα παράγωγα του μελιού, απευθύνει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κοζάνης , στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Μελιού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αιμίλιος Μεντεσίδης, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κοζάνης: «Ευελπιστούμε να γίνει θεσμός αυτή η γιορτή και περιμένουμε τον κόσμο να έρθουν να γευτούν τα μέλια της περιοχής». Ακόμα ανέφερε πως θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο με 26 νέους Κύπριους μελισσοκόμους που θα έρθουν την Παρασκευή στην πόλη μας με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλι.

Πλέον ο σύλλογος μετράει 628 μελισσοκόμους και 25.000 μελισσοσμήνη αυτό σημαίνει ότι παράγουν πάνω από 20.000 τόνους μέλι περίπου, ετησίως και πλέον ο σύλλογος θα αρχίσει να τροφοδοτεί και επιχειρήσεις με τοπικό μέλι.

Από τη μεριά της η κα Αθανασιάδου, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης δήλωσε πως στηρίζει τη δράση του συλλόγου μελισσοκόμων και θα σταθεί δίπλα τους ακόμα και στις δράσεις εξωστρέφειας που πρόκειται να ξεκινήσουν. Ενώ ο κ Καρακασίδης, Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης δήλωσe πως πρέπει να αναδείξουμε το μέλι και τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Στη γιορτή μελιού που θα γίνει την Κυριακή θα υπάρχουν και κεράσματα, ο κόσμος θα δοκιμάσει πολλές γεύσεις και πάνω απ’ όλα όμως θα ενημερωθεί για τη διατροφική αξία του μελιού και των παράγωγών του. Η γιορτή θα διαρκέσει από τις 10.00 μέχρι τις 22:00 το απόγευμα της Κυριακής .

Την επόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η γιορτή μελιού θα γίνει στην Πτολεμαΐδα.