Τάσος Φούντογλου: Θέλουμε αυτόνομη υγειονομική περιφέρεια – Στέλιος Λαμπρόπουλος: Να φτιάξουμε εμείς το νέο υγειονομικό χάρτη 

Για το επίπεδο υγείας σε καρδιολογικό επίπεδο μίλησε ο Στέλιος Λαμπρόπουλος, ο Τάσος Φούντογλου και ο Χάρης Τσεβεκίδης. Το επίπεδο είναι υψηλό ανέφερε ο Στέλιος Λαμπρόπουλος και υπάρχει συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. “Υστερούσε στο χωροταξικό, δεν έχουμε αιμοδυναμικό εργαστήριο και στέλνουμε περιστατικά στα Γιάννενα, τη Βέροια και τη Λάρισα” με ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών τους. Πρέπει να μπουν κανόνες στη στελέχωση και να γίνει ένας υγειονομικός χάρτης από την αρχή με νένα  οργανογράμματα, να φτιαχτεί από εμάς  ο νέος υγειονομικός χάρτης.

Η περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα περιφερειακού σχεδιασμού συνέχισε ο Τάσος Φούντογλου, αντιπεριφερειάρχης υγείας. “Η Δυτική Μακεδονία να αποκτήσει υγειονομική αυτοτέλεια και μόνο ένα 3,5% να φεύγει”. Αναφέρθηκε και στη δημιουργία  κλινικών αναφοράς που πρέπει να στελεχωθούν σωστά με καλούς γιατρούς. “Θέλουμε αυτόνομη υγειονομική περιφέρεια” πρόσθεσε.

Πρότυπο χαρακτήρισε για τη Δυτική Μακεδονία την καρδιολογική του Μαμάτσειου ο Χάρης Τσεβεκίδης λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην ευρύτητα του πνεύματος του Στέλιου Λαμπρόπουλου, μιας και δεν υπήρχαν  ποτέ ούτε αποκλεισμοί ούτε κόντρες. Δεν μπορεί να υπάρχει αντιπαλότητα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα συνέχισε. Είμαι θιασώτης της Αποκέντρωσης τόνισε με τις αποφάσεις να λαμβάνονται τοπικά. “Δεν μπορεί να διασπάμε τις δυνάμεις μας” πρόσθεσε αναφερόμενος και στην πολύ καλή νεφρολογική του Μποδοσάκειου. “Δεν υπήρχε πάντα διάθεση σύμπνοιας. Ακόμα ως Ιατρικός Σύλλογος δεν είμαστε στα Δ.Σ. των νοσοκομείων. Δεν μπορεί οι γιατροί του δημοσίου να είναι προτελευταίοι σε αμοιβές στην Ευρώπη”.

Ι.Π.