Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας διοργανώνει τον 1ο ορεινό αγώνα 14ΚΜ και τον 5ο Ορεινό αγώνα 7,5ΚΜ στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ασβεστόπετρας “Προφήτης Ηλίας”. Ίσως ο ποιο μικρός, ο ποιο γρήγορος και συνάμα ο ποιο απαιτητικός ορεινός αγώνας βουνού. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 07 Αυγούστου 2021 και ώρα 18:00 με αφετηρία την κεντρική πλατεία του χωριού. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους δρομείς τους οδοιπόρους και γενικά τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν και να τρέξουν ή να περπατήσουν την πανέμορφη διαδρομή. Η διαδρομή έχει υψομετρική διαφορά 400 μέτρα, είναι δασικός δρόμος με ανηφόρες – κατηφόρες και δύο πανέμορφα μονοπάτια.

Η συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτεί χρηματικό αντίτιμο.

το λινκ εγγραφών : https://bit.ly/asvestopetra_registration

Η διαδρομή έχει αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας με 800 μέτρα υψομετρική διαφορά με τρία πανέμορφα μονοπάτια, δασικούς δρόμους και ασφάλτινους με πολλές εναλλαγές τοπίων. Τα πρώτα 640 μέτρα είναι άσφαλτος διασχίζουν τους δρόμους του χωριού και οδηγούν στο πρώτο χωμάτινο και λίγο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής. Στα 1.750 μέτρα οι δρομείς θα διασχίσουν το πρώτο μονοπάτι μέσα στο δάσος το οποίο είναι και το ποιο δύσκολο μια και είναι 820 μέτρα με 282 μέτρα υψομετρικής φτάνοντας στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας. Συνεχίζουν σε χωμάτινο δρόμο έως το ψηλότερο σημείο της διαδρομής τα 1.050 μέτρα . Η διαδρομή γίνεται πλέον κατηφορική και στα 4.000 μέτρα οι δρομείς θα διασχίσουν το δεύτερο μονοπάτι και πάλι μέσα στο δάσος. Στην συνέχεια μπαίνουν στο τρίτο ανηφορικό μονοπάτι περνώντας από το κιόσκι στην συνέχεια ανεβαίνουν στον μεγάλο βράχο και στην σημαία και φτάνουν στις τρείς κορυφές συνολικό μήκος 2600 μέτρα μαζεύοντας συνολικά 800 μέτρα υψομετρική διαφορά εκεί θα υπάρξει σταθμός τροφοδοσίας ήδη βρισκόμαστε στα 7,5χιλ. όπου ξεκινάει η κατάβαση μέχρι τα 8,5 ορεινό μονοπάτι και στην συνέχεια μπαίνουμε στο ασφάλτινο κομμάτι μέχρι τα 10,5χιλ. Μπαίνουμε για 350 μέτρα σε δασικό δρόμο και τα υπόλοιπα 1750μετρα ασφάλτινα όπου διασχίζουμε τους δρόμους του χωριού για να φτάσουμε στον τερματισμό. Ο αγώνας έχει χρονική διάρκεια 2,5 ώρες. Είναι αρκετά δύσκολος και απαιτητικός έχοντες πολλές εναλλαγές τοπίων, και εδαφών.

Δεν υπάρχει χρηματική συμμετοχή για τους αθλητές.

Έπαθλα 7,5 χιλ

Γενικής Ανδρών / Γενικής Γυναικών

Για όποιον αθλητή καταρρίψει το ρεκόρ του αγώνα των 7,5 km το οποίο κατέχει ο Κοσμάς Πλακέτας με 33.20 θα υπάρχει έπαθλο 100 ευρώ.

Έπαθλα 14χιλ

Γενικής ανδρών / Γενικής γυναικών

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 15 ΕΤΩΝ

Γενικής αγοριών – Γενικής κοριτσιών

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ 7,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ.

Ο αθλητής που θα σπάσει το ρεκόρ στα 7,5 ΚΜ το οποίο κατέχει ο Κοσμάς Πλακετάς με 33:20 θα λάβει 100€ δώρο!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενήλικες και οι ανήλικοι με υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Σε κάθε περίπτωση οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν θέματα υγείας ή ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα υπάρχει κάλυψη από την διασωστική ομάδα Πτολεμαΐδας και γιατρό του αγώνα.

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα στον κο. ΣΙΣΚΟ ΤΡYΦΩΝΑ στο τηλ. 6944575749 και στο email: trifonass1965@gmail.com

Πηγή:runningnews.gr