Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Βοΐου και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Κοζάνης χθες, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Τσοτυλίου.

Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και προετοιμασία της τοπικής κοινωνίας ώστε να μπορεί συγκροτημένα να συμμετέχει στην αντιμετώπιση και στη διαχείριση των εκτάκτων αναγκών και πρωτίστως να γίνει αντιληπτός ο καθοριστικός ρόλος της στην πρόληψη και στην συγκρότηση εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας.
Θεωρώντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που καλείται κατά κύριο λόγο αφενώς να συμμετέχει στην πρόληψη και αφετέρου να αντιμετωπίσει σε συνεργασία με τις δομές του κράτους όλες σχεδόν τις έκτακτες αυτές καταστάσεις, θα αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες ως Δημοτική Αρχή για την συνέχιση των προσπαθειών που προωθούν το συντονισμό των ενεργειών για αποτελεσματική Πολιτική Προστασία σε συνεργασία πάντοτε με όλους τους φορείς της πολιτείας και κυρίως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με το δύσκολο αυτό έργο.

Την ενημέρωση έκαναν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κοζάνης, Ιωάννης Αμανατίδης και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Γεώργιος Μπάτζιος.

Την εκδήλωση προσφώνησαν ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Σωτήριος Κορέλας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Πήττας και ο Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας ΚΕΔΕ Δημοσθένης Κουπτσίδης.