Με συναυλία με αγαπημένους καλλιτέχνες και συγκεκριμένα την Ήβη Αδάμου και τον Μύρωνα Στρατή, στις 5 Δεκεμβρίου, θα γίνει το άναμμα του δέντρου των Χριστουγέννων στο Δήμο Κοζάνης, σηματοδοτώντας την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για τον Δήμο Κοζάνης.

ioannidiΤο πρόγραμμα παρουσίασε ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, λέγοντας πως “Ο δήμος καλεί όλο τον κόσμο να πάρει μέρος και να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή ./ Εκπονήθηκε ένα σχέδιο δράσεων εκδηλώσεων που ξεπερνάνε τις 35 σε όλη την έκταση του δημου, όχι μόνο στην πόλη αλλά και αρκετές κοινότητες, για να εορταστούν τα Χριστούγεννα στην περιφέρεια του δήμου”.

Όλες οι εκδηλώσεις έγιναν με χορηγίες (ΗΛΕΚΤΩΡ, ΤΟΜΗ, ΔΕΗ, περιφέρεια), ενώ δαπανήθηκε ελάχιστο κόστος από το δήμο. Όλες οι εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία με τα νομικά πρόσωπα του δήμου και όπως είπε ο δήμος, υπήρξε διαβούλευση και με τον Εμπορικό Σύλλογο, το σωματείο αρτοποιών και ζαχαροπλαστών κ.α.

Στόχος είναι να ζωντανέψει το κέντρο της πόλης, για αυτό και ο δήμος εστιάζει σε παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, ώστε το κέντρο να γίνει σημείο αναφοράς, να υπάρχει κινητικότητα, ζωντάνια και η ψυχολογία του κόσμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε με τη φωταγώγηση του δέντρου, και από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναυλία με τη Σόνια Θεοδωρίδου, τα μπαλέτα της Μόσχας (Καρυοθραύστης), τους Μωμόγερους , αλλά και συναυλία jazz με τον Ραφαηλίδη, εκδηλώσεις για παιδιά κ.α. Φυσικά, στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνει η φημισμένη γιορτή γιαπρακιού.

Ο δήμαρχος απάντησε πως το κόστος για τις εκδηλώσεις είναι ελάχιστον, θα δαπανηθούν περί τις 5000 ευρώ για την προμήθεια δέντρου, το οποίο θα αποφασίσουν οι τεχνικές υπηρεσίες που θα τοποθετηθεί, ενώ ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος επιδιορθώθηκε ήδη και τοποθετήθηκε. Στην πλατεία υπάρχουν τα σπιτάκια και κάποια παιχνίδια (τρενάκι) , ενώ θα μπει και καρουζέλ.

“Στόχος της πρωτοβουλίας του δήμου είναι να στηρίξει την εμπορική κίνηση στην Κοζάνη, που το έχει ανάγκη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην κατάρτιση του προγράμματος.

Δείτε το πρόγραμμα σε word

programma-xristoygennon-dhmoy-kozanhs

Δείτε τι είπε ο δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου:

xmas_kozani

programma_xristoygennon1 programma_xristoygennon2 programma_xristoygennon3 programma_xristoygennon4 programma_xristoygennon5 programma_xristoygennon6

 

 

Β.Σ.