Μια ακούμε για Μποδοσάκειο ως νοσοκομείο ειδικού σκοπού ,μια για περιφερειακό νοσοκομείο από το στόμα του περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Καρυπίδη. «Το Μποδοσάκειο είναι περιφερειακό νοσοκομείο και είναι δέσμευση προεκλογική. Δεν το είπαμε εδώ στην Πτολεμαΐδα, αλλά και στην Αθήνα ενώπιον των δύο υπουργών και το επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους στο περιφερειακό συμβούλιο». Αυτά ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας την Καθαρή Δευτέρα.
Μόνο που για να δημιουργηθεί ένα περιφερειακό νοσοκομείο απαιτείται και ιατρική σχολή, κάτι που δεν προβλέπεται. Και από την άλλη οι 250 κλίνες του Μποδοσάκειου δεν επαρκούν για τον πληθυσμό της Δυτικής Μακεδονίας. Με τις προσλήψεις να μετρούνται στα δάχτυλα και την πιθανή αναβάθμιση σε περιφερειακό νοσοκομείο, απλά να σημαίνει την αφαίμαξη όλων των υπολοίπων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έστω κι αν ο χαρακτηρισμός ως νοσοκομείο ειδικού σκοπού είναι πιο προσεκτικός και σωστότερος, δεν αλλάζουν πολλά.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γίνεται συμβούλιο για την δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει το Μποδοσάκειο και μέσα από αυτή να ακούγονται μεγάλα λόγια για τη μετεξέλιξή του σε ένα άλλο νοσοκομείο, περιφερειακό, ειδικού σκοπού, άγονης ζώνης, παλιότερα τριτοβάθμιο για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Διαφορετικά πώς είναι δυνατόν να θέλουμε να αναβαθμίσουμε το νοσοκομείο που δέχεται τρεις φορές λιγότερα περιστατικά από το Μαμάτσειο; Και αφήνοντας δηλώσεις του τύπου «το Μποδοσάκειο καλύπτει τις μαύρες τρύπες του Μαμάτσειου» να περνούν χωρίς καμιά αντίδραση.
Αλήθεια ποιο είναι το σχέδιο για το Μαμάτσειο; Και για ποιο λόγο έγινε αυτό το περίφημο συλλαλητήριο;
Ι.Π.
13:42 - 2/11/2026


















