Συνεχίζεται η ατμοσφαιρική ρύπανση σε Οικισμό και Ποντοκώμη με τους δείκτες να είναι απαγορευτικοί για τη δημόσια υγεία.
Οι τιμές οφείλονται κατά πλείστον στην καύση και κατά δεύτερο στις εκπομπές των ορυχείων με τον καιρό να συνηγορεί στη συγκέντρωση σωματιδίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συγκεντρώσεις στον Οικισμό μετά και την παύση του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας είναι τέτοιου μεγέθους , λες και εγκαταστάθηκαν οι ρύποι μόνιμα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει χτυπήσει και την πόλη της Φλώρινας , εκεί που η καύση δημιουργεί μια χαοτική κατάσταση .Που να’ ρθουν και τα κρύα. Πάντως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να σταλεί πάλι από την Περιφέρεια ανακοίνωση για έκτακτα μέτρα μιας και οι εργολάβοι δε δουλεύουν στα φουλ και μια προσωρινή παύση εργασιών , δεν θα αλλάξει την κατάσταση.
Λοιπόν αγαπημένε μου Άι Βασίλη θέλω για φέτος να σηκώνομαι το πρωί από το κρεβάτι μου και να μην βρωμάει έξω και να σταματήσει η ρύπανση, γιατί δεκάδες παιδάκια τρέχουν με τα αερολίν και πάνε στα νοσοκομεία.
Ι.Π.


















