Γνώρισε την TEIWM Racing, την ομάδα Formula Student του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που θα συμμετέχει με το μονοθέσιο της στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student ITALY !

Τον Οκτώβριο του 2014 5 εν’ενεργεία φοιτητές και με επιβλέποντα καθηγητή τον Δρ. Δουβαρτζίδη Σάββα του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισαν να ξεκινήσουν κάτι άγνωστο και σίγουρα όχι εύκολο διότι δεν είχε υπάρξει κάποια αντίστοιχη προσπάθεια στο ίδρυμα τους. Τον πρώτο χρόνο η ομάδα θέσπισε την οργάνωση της αλλά και την ενδελεχή έρευνα στο αντικείμενο ενασχόλησης, ξεκινόντας να σχεδιάζει το πρώτο μονοθέσιο της. Έπειτα, την σεζόν 2015-2016, ολοκλήρωσε την μελέτη και τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου με σκοπό την συμμετοχή της στον διαγωνισμό Formula Student, αλλά δυστυχώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα, δεν κατάφερε να το υλοποιήσει. Συνεχίζοντας με πείσμα και υπόμονή την φετινή σεζόν (2016-2017), η TEIWM Racing δημιούργησε μια ανανεωμένη έκδοση του περσινού σχεδιασμένου αυτοκινήτου και με μοναδικό στόχο την κατασκευή του αυτοκινήτου, ανασυγκρότησε την ομάδα και κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο ποσό από το συνολικό budget της κατασκευής και της συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Η σειρά διαγωνισμών Formula Student αποτελείτε από έναν αριθμό διεθνών διαγωνισμών σχεδιασμού. Ξεκίνησε να διοργανώνεται από την SAE International από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και η βασική ιδέα του διαγωνισμού στηρίζεται ότι μία κατασκευάστρια εταιρεία ζητά από μια σχεδιαστική ομάδα να αναπτύξει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, τύπου Formula. Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού το πρωτότυπο μονοθέσιο της κάθε ομάδας δοκιμάζεται – εξετάζεται και κρίνεται ως προς μια σειρά παραγόντων, που περιλαμβάνουν τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και την βιωσιμότητα του αγωνιστικού οχήματος ως εμπορικό προϊόν. Η ομάδα έχει ως στόχο να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο αξιόπιστο, βασισμένο στους ακριβής μηχανολογικούς υπολογισμούς καθώς και στον καινοτόμο σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η TEIWM Racing την παρούσα στιγμή αποτελείται από 15 εν’ ενεργεία φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και θα είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα από Τεχνολογικό Ίδρυμα που θα συμμετέχει με ολοκληρωμένο μονοθέσιο σε διαγωνισμό Formula Student. Κατάφερε να επιτύχει στις σχετικές διεθνείς εξετάσεις επιστημονικής κατάρτισης και να αποκτήσει θέση αφετηρίας στο διεθνή αγώνα μονοθεσίων Formula Student Italy (FSAEI) που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου 2017 στην πίστα Ricardo Paletti, στο Varano της Ιταλίας.

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Κουρουζίδης, μας ανέφερε “Φέτος σχεδιάζοντας μια πιο βελτιωμένη έκδοση, καταφέραμε να εμπλουτίσουμε το μονοθέσιο με όσο περισσότερη εφικτή τεχνογνωσία γινόταν, το κάναμε πιο αποδοτικό αλλά και πιο ανταγωνιστικό! Το όνομα αυτoύ “Δαίδαλος”, καθώς o Δαίδαλος ήταν ο μεγαλύτερος εφευρέτης στην αρχαία Ελλάδα και προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα “δαιδάλω” που σημαίνει εργάζομαι με τέχνη. ”

Στην παρούσα στιγμή, πραγματοποιούνται οι απαραίτητους ελέγχοι, έτσι ώστε να βεβαιωθεί πως το μονοθέσιο “περνάει” τους αυστηρούς κανονισμούς/περιορισμούς που ορίζει η SAE International (Formula SAE Technical Regulations 2017). Με την έναρξη του Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η κατασκευή του μονοθεσίου και ταυτόχρονα η ομάδα στοχεύει μέχρι τέλος Μαρτίου να έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο budget, το οποίο συμπεριλαμβάνει την κατασκεύη, τις προπονήσεις και τα μεταφορά στον χώρο του διαγωνισμού.

Πηγή: www.gonews.gr