Η Enel Green Power, παγκόσμια ηγέτιδα στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Vamvakies a Social Green Project», συνδιοργανώνει Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας – το οποίο  θα πραγματοποιηθεί στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 17:30 – σε συνεργασία με την Wise Greece και το Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE) υπό την Αιγίδα του Δήμου Κοζάνης.

Διακεκριμένοι και αναγνωρισμένοι στους χώρους τους ομιλητές αλλά και Καθηγητές Πανεπιστημίων θα παρουσιάζουν και συζητούν με τους συμμετέχοντες θέματα όπως: Παγκόσμιες Τάσεις επιχειρηματικότητας, Κυκλική Οικονομία, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Καλές πρακτικές αλλά και επιτυχημένα παραδείγματα υγιούς και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

  • 17:30 – Έναρξη / Σύντομη παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Vamvakies a Social Green Project»
  • Καινοτομία στην επιχειρηματικότητα: Μύθοι, πραγματικότητες και παγκόσμιες τάσεις – Μελίνα Ταπραντζή (Ιδρύτρια Wise Greece)
  • Επιχειρηματικότητα και Κυκλική Οικονομία – Νίκος Ντάβος (Διαχειριστής Cluster Βιοοικονομίας

και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας CluBE)

  • Επιχειρηματικότητα και Ψηφιακός Μετασχηματισμός – Δρ. Κωνσταντίνος Σπινθηρόπουλος (Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας)
  • Πράσινη Πληροφορική και Αειφορία – Καθηγητής Κωνσταντίνος Πανυτσίδης (Επίκουρος καθηγητής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας)
  • Τιμητική βράβευση γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Vamvakies a Social Green Project»
  • 20:00 – Ολοκλήρωση Σεμιναρίου / Δεξίωση

Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι δωρεάν για όλους και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 213 027 6559 ή να επισκεφθείτε το www.wisegreece.com.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων

Το Σεμινάριο αυτό, ανοίγει τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος. Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι και τον παρακολούθησαν συνολικά 250 συμμετέχοντες, το 61% των οποίων ήταν γυναίκες και το 39% άντρες. Σε αυτά συμμετείχαν 7 καταρτισμένοι εκπαιδευτές που προσέφεραν πολύτιμες γνώσεις μέσα από ένα πρόγραμμα 7 θεματικών ενοτήτων, όπως «επιχειρηματική ενδυνάμωση», «μύθοι και πραγματικότητες για την επιχειρηματικότητα», «marketing και storytelling», «επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη προϊόντων» καθώς και διαχείριση κρίσεων.

 Vamvakies a Social Green Project: Ένα πολυβραβευμένο καινοτόμο πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Vamvakies a Social Green Project», στο οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται καλλιέργεια αρωματικών φυτών, όπως παλιούρι και τσάι του βουνού εντός φωτοβολταϊκού πάρκου από γυναίκες και κατοίκους του Δήμου Κοζάνης, βοηθάει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και ταυτόχρονα να αποκτήσουν εισόδημα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Ειδικότερα, κατά τις 32 επισκέψεις στα χωράφια, τοποθετήθηκαν πάνω από 8000 ρίζες φυτών. Η καινοτομία του προγράμματος ήταν τόσο μεγάλη και βραβεύτηκε κερδίζοντας το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη» των Hellenic Responsible Business Awards 2022 καθώς και έλαβε τιμητική διάκριση στα Bravo Sustainability Awards 2022.

Η Enel Green Power αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες που ωφελούν τους κατοίκους και το οικοσύστημα των περιοχών που δραστηριοποιείται. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η οποία βασίζεται στην καλλιέργεια μιας σχέσης εμπιστοσύνης και στην ανάπτυξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Enel Green Power:

Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που εστιάζει στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 55GW με ένα μείγμα παραγωγής από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια, και είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ενέργειας.