Οι συνταξιούχοι τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, της θυσίες των εργατών του Σικάγου, των καπνεργατών του 1936, των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής και χιλιάδες αγωνιστών ανά τον κόσμο.

Η φετινή 1η ΜΑΗ εορτάζεται σε μια περίοδο με πολλά κρίσιμα ζητήματα που κυριαρχούν στην ζωή του λαού και που πρέπει αντικειμενικά να αποτελούν κριτήριο, ούτως ώστε να σταλθεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Δεν πάει άλλο γιατί η ακρίβεια εξανεμίζει τα εισοδήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων στα μισά του μήνα. Με τον Δήμο φοροεισπράκτορα να χαρατσώνει τον λαό με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη κατά %. Δεν πάει άλλο με την δουλειά λάστιχο, με την ευέλικτη εργασία, τις απολύσεις, την ανασφάλεια που φέρνει η εργασιακή ζούγκλα που συνέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις και ΕΕ.

Οι χώροι δουλειάς αποτελούν παγίδα θανάτου και αυτό το μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία ότι κάθε 2 ημέρες γίνεται ένα θανατηφόρο ατύχημα

Δεν πάει άλλο με την εμπορευματοποίηση της υγείας και της δραματικής επίπτωσης στην ζωή του λαού. Δεν πάει άλλο με της δραματικές επιπτώσεις από την απολιγνιτοποιήση που βιώνει η περιοχή μας. Η κατάσταση περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν όλο και πιο κοντά αφού η κυβέρνηση της χώρας μας σαν «καλό παιδί» εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και με όλες αυτές τις δυσκολίες, οι συνταξιούχοι βιώνουμε όλη αυτήν την κατάσταση προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες αλλά και στηρίζοντας με τις συντάξεις μας τα άνεργα ή τα κακοπληρωμένα παιδιά και εγγόνια μας .

Για αυτό έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε όσο το δυνατό πιο μαζικά την απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων με το δικό μας πλαίσιο.

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ

– Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα.
– Την 13η κ 14η σύνταξη.
– Αυξήσεις στην σύνταξη με βάση της κοινωνικές ανάγκες
– Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Να καταργηθεί ο νόμος για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.
– Δημόσια δωρεάν παιδεία. ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
– Δουλειά με δικαιώματα για όλους.
– Μέτρα προστασίας για τις ζωές των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.
– Κανένας πλειστηριασμός, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, σπίτι εργαζόμενου, συνταξιούχου, αυτοαπασχολούμενου, αγρότη.
– ΟΧΙ στο κλείσιμο των ΑΗΣ και των Ορυχείων
– Θέρμανση και ρεύμα φθηνή για όλο τον λαό.
– Παλεύουμε αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ 10:30 Π.Μ