Ικανοποιείται ,επιτέλους, ένα μακροχρόνιο αίτημα του Λαού της Κοζάνης και των Δημοτικών Αρχών.

Μετά από πολύμηνη συνεργασία  των αρμόδιων αρχών του Δήμου και του ΤΕΘΑ, σε τεχνικό επίπεδο και μετά από συνεννόηση του Δήμου με το βουλευτή Ντζιμάνη Γεώργιο για εκδήλωση ενεργειών, κατέστη δυνατή η παραχώρηση του στρατοπέδου ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΆΧΩΝ στο Δήμο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα  την 15 Φεβρουαρίου 2017 ο βουλευτής συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όπου επεσήμανε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την παραχώρηση του Στρατοπέδου.

Η πολιτική ηγεσία συμφώνησε και έδωσε το πράσινο φώς για την άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας  εξουσιοδοτώντας τον αρχηγό του ΓΕΣ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2017 ο Βουλευτής συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοζάνης κ. Δεσποτίδη Κωνσταντίνο, επισκέφθηκαν τον Αρχηγό του ΓΕΣ, Ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι εξέδωσε διαταγή προς την 9η Ταξιαρχία για να συγκροτήσει επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τεχνικά κλιμάκια του Δήμου, να αρχίσουν άμεσα εργασίες πεδίου και να ρυθμίσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Με τη συμφωνία αυτή:

Ο Δήμος θα συμπεριλάβει στον πολεοδομικό του σχεδιασμό το στρατόπεδο και θα κάνει μουσείο το ιστορικό διοικητήριο του Α΄Σώματος στρατού και ότι άλλο έχει σχεδιάσει.

Ο Στρατός θα διατηρήσει την απόλυτα αναγκαία έκταση και υποδομές για τη Διοίκηση και το Επιτελείο της Ταξιαρχίας καθώς και για τα στοιχεία υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας.

Η παραχώρηση του Στρατοπέδου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4407/2016, στον οποίο ο βουλευτής ήταν ο εισηγητής.

Επιπλέον ο βουλευτής, πού είναι  και ο τελευταίος Διοικητής του Α΄Σώματος Στρατού, τόνισε ενώπιον του Αρχηγού του ΓΕΣ Αντγου κ. Στεφανή Αλκιβιάδη και του Αντιδημάρχου κ. Δεσποτίδη Κωνσταντίνου, την ηθική υποχρέωση του Δήμου Κοζάνης να ονομάσει μια οδό της πόλης, Α΄Σώματος Στρατού, προς τιμή του ιστορικού Α΄Σώματος Στρατού.