Στέργιος Γκανάτσιος: Δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας, των 39 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Μαμάτσειο με κύριο αίτημα να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Ο Δημήτρης Ντέντης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Μαμάτσειου ζητά να γίνουν αορίστου χρόνου γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα μείνουν στο δρόμο 12.000 εργαζόμενοι όπως ανέφερε.

«Ήδη άρχισαν να μπαίνουν οι εργολάβοι» αναφέρει εργαζόμενη. «Δεν μπορεί να λέει κάθε διοικητής τους εργαζομένους φρούτα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διαγωνισμός έγινε με μεγάλη διαφάνεια. Οι προσλήψεις έγιναν με νόμιμο τρόπο και τα παιδιά 39 τον αριθμό δούλεψαν μέσα στην πανδημία».

Από την πλευρά του ο διοικητής του Μαμάτσειου Στέργιος Γκανάτσιος τονίζει ότι δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, μπήκαν κριτήρια ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις έγιναν εσωτερικά από το Νοσοκομείο το 2018.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και οι 44 εργαζόμενοι του Μαμάτσειου που βρίσκονται σε αναστολή. «Είμαστε απλήρωτοι, κατά της υποχρεωτικότητας, είμαστε υπέρ της ελεύθερης επιλογής, δεν τεκμαίρεται επιστημονικά κάτι. Η διαχείρισης της πανδημίας και οι παλινωδίες μας φόβισαν περισσότερο. Αυτή τη στιγμή μπαίνουν μέσα οι συνάδελφοί μας με την Όμικρον μετά από πέντε μέρες. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις δουλειές μας».

Άλλη εργαζόμενη με σύμβαση ζητά την ανανέωση της θεωρώντας άδικο να σταματήσουν «Ζητάμε να παραμείνουμε στη δουλειά» είπε. Νοσηλευτής σε αναστολή ανέφερε ότι «θεωρούμαι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ενώ έχω υψηλά αντισώματα, ισχυρίζονται ότι πρέπει να εμβολιαστώ, ενώ ο θεράπων γιατρός μου είπε ότι μπορεί να υπάρχει ανοσοαντίδραση».

Ιωάννα Παπαδημητρίου