Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά και την ανάλογη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου προχώρησε σε αίτηση ανάκλησης της επιτροπής δασολογίου 20/2020 .Η αίτηση υποβλήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουλίου στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Υπουργείου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει στις 5 Ιουλίου την σχετική ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής Δασολογίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Αυτή η επιτροπή χαρακτήρισε ως δασική έκταση 646 στρέμματα , στην οποία περιλαμβάνονται και τα 380 στρέμματα του δάσους μακεδονικής δρυός της Μεσιανής.

Το Μάιο υποβλήθηκαν αιτήσεις ανάκλησης για τα 82 φωτοβολταϊκά στο δάσος , οι οποίες εν συνεχεία αποσύρθηκαν από την εταιρεία .Αυτή τη στιγμή δηλαδή ισχύουν τα απαλλακτικά και το έργο μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να εκδικαστεί στο ΣΤΕ η αίτηση ακυρώσεως κατά των αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας των φωτοβολταϊκών σταθμών στο δάσος «Μάνα Νερού» Μεσιανής που υπέβαλε ο δήμος Σερβίων .Εκτός αν το ΥΠΕΝ κινηθεί πιο γρήγορα και επανεξετάσει την επιτροπή δασολογίου .
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο δήμος Σερβίων κατέθεσε αίτηση ακυρώσεως κατά των αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας των φωτοβολταϊκών σταθµών στο δάσος «Μάνα Νερού» Μεσιανής

Γιατί κ. Μιχελάκη δεν ανακαλείτε την απόφαση δασολογίου για να σωθεί το δάσος τη Μεσιανής;