Στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας που είναι covid υπάρχουν τρεις ιατροί. Κάνουν από επτά εφημερίες και λειτουργούν για 20 ημέρες τον μήνα.Τις υπόλοιπες δέκα μέρες το μήνα τα περιστατικά διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία εκτός Δυτικής Μακεδονίας, αφού και η ΜΕΘ του Μαμάτσειου δεν δέχεται covid περιστατικά.

Στις 19 Δεκεμβρίου διασωληνώθηκαν στην Κοζάνη δυο περιστατικά covid ,αλλά δεν μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο με τα έξι κενά κρεβάτια covid , γιατί από της 22 Δεκεμβρίου δεν εφημέρευε κανείς.Είναι επίσης άξιο αναφοράς ότι από τις 24 Νοεμβρίου ως τις 29 Δεκεμβρίου δεν υπήρχε ασθενής στην ΜΕΘ του Μποδοσάκειου , ούτε από τις 31 Ιουλίου ως τις 23 Οκτωβρίου , ούτε από τις 27 Απριλίου ως τις 19 Ιουλίου.

Η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου το έτος 2022 είχε ασθενή μόνο 140 ημέρες σε σύνολο 11 μηνών . Αν υπολογιστούν όλες οι μέρες του έτους ο μέσος όρος νοσηλείας ανέρχεται κάτω από 1 ασθενή.Για 200 μέρες δεν υπήρχε ούτε ένας ασθενής. Πριν από μήνες μάλιστα ήταν και πέντε γιατροί στην ΜΕΘ του Μποδοσάκειου.

Και επειδή μιλάμε για αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας καλό είναι να δούμε τι γίνεται και στο Μαμάτσειο όπου η ΜΕΘ έχει τους ίδιους αριθμούς γιατρών , ακόμα και τα Χριστούγεννα η ΜΕΘ του νοσοκομείου ήταν πλήρης με τέσσερα κρεβάτια και χρειάζεται προσωπικό.Καθημερινά έχει τρεις ασθενείς και σε διαστήματα έμεινε κόσμος εκτός ΜΕΘ με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Ιωάννα Παπαδημητρίου