Πραγματικά αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό το πώς θα πληρωθεί το πετρέλαιο που καίει ο Δήμος Εορδαίας τόσες μέρες με το σπίτια στο δήμο να μην έχουν καταφέρει ακόμα να ζεσταθούν. Οι εκπτώσεις ύψους 12% που ανακοίνωσε η ΔΕΤΗΠ μπορεί να καταλαγιάζουν το λαϊκό αίσθημα εν μέρει τουλάχιστον, αλλά δεν απαντούν στο πρώτο ερώτημα. Πώς υπολογίζει ο Δήμος να πληρώσει το μεγάλο κόστος καύσης του πετρελαίου;

Η μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς, τροφοδότης της τηλεθέρμανσης φαίνεται να παραμένει επί μακρόν εκτός και όλα συντείνουν στη συνέχιση αυτού του τροπαρίου. Δηλαδή στην χρήση του λέβητα πετρελαίου της πόλης με ανυπολόγιστο κόστος για όλη τη χειμερινή περίοδο. Ανάλογα λειτούργησε και η τηλεθέρμανση της Κοζάνης καίγοντας πετρέλαιο όταν βγήκε εκτός η μονάδα 5 του Αγίου Δημητρίου , αλλά ευτυχώς δεν γενικεύτηκε το πρόβλημα σε πολλούς καταναλωτές. Υπολογίζεται ότι από τις 5.500 οικοδομές γύρω στις 250 αντιμετώπισαν προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos τα αιτήματα μεμονωμένων καταναλωτών εξετάζονται κατά περίπτωση και αν η επιχείρηση κρίνει ότι υπήρχε μειωμένη παροχή , προβαίνει και σε μειώσεις λογαριασμών.

Ι.Π.