«Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο να γίνει τριτοβάθμιο-Έχει και ελικοδρόμιο»

Επιτέλους εκφράστηκαν δια στόματος του αντιπεριφερειάρχη υγείας  κ. Σταύρου Γιαννακίδη οι προθέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα δύο νοσοκομεία, Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο.

Στο έκτακτο συμβούλιο Βοίου για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της περιφέρειας  για την υγεία ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε για δικούς του λόγους  όλη την ιστορία του Μποδοσάκειου με τον ευεργέτη Πρόδρομο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη και την πρόθεσή του ιδρύματος Μποδοσάκη  να γίνει εθνικό πνευμονολογικό κέντρο. Φτάσαμε στο δια ταύτα. «Το Μποδοσάκειο μπορεί να παίξει έναν επιπλέον ρόλο , το τριτοβάθμιο νοσοκομείο ή το νοσοκομείο ειδικού σκοπού». «Βεβαίως να αναβαθμιστεί και το Μαμάτσειο» είπε χαρακτηριστικά, αλλά « δεν μπορούμε να μην αξιοποιήσουμε τις υποδομές του Μποδοσάκειου, χτίζονται καινούριες πτέρυγες, έχει πάρει πάνω από 12 εκ ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει και ελικοδρόμιο.», είπε ο αντιπεριφερειάρχης.
«Να έχει τις πιο εξειδικευμένες ειδικότητες» το Μποδοσάκειο συνέχισε. Ογκολογική-αιματολογική κλινική , πνευμονολογική κλινική ,ουρολογική κλινική  γιατί υπάρχει Μονάδα Εντατική Θεραπείας με 6 κλίνες  και ορθοπαιδική. Ψυχιατρική-νευρολογική κλινική , οφθαλμολογική, ωτορινολαρυγγική κλινική προβλέπει η χάρτα της Περιφέρειας για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Όσο για την παιδοψυχιατρική που δεν υπάρχει στη Δυτική Μακεδονία, δεν εκφράστηκε ανοιχτά ο κ.Γιαννακίδης με τη νέα πτέρυγα του Μποδοσάκειου να την προβλέπει.
Φυσικά οι δημοτικοί σύμβουλοι του Βοίου πιάστηκαν εξ απήνης και δεν συνειδητοποίησαν εκ πρώτης τι σχέδια απεργάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Διότι και το Βόιο και το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του Νομού Κοζάνης εξυπηρετείται από το Μαμάτσειο και όχι από το Μποδοσάκειο. Εξηγείται πάντως σιγά-σιγά το γιατί τόσα χρόνια δεν αξιοποιήθηκε το ΕΣΠΑ για υποδομές στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, το οποίο προορίζεται για νοσοκομείο δεύτερης κατηγορίας, μάλλον για κέντρο υγείας αστικού τύπου.
Ι.Π.