Παρότι ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Δεσποτίδης δήλωσε ότι δεν έχει εισακούσει αντιδράσεις για τα νέα κοιμητήρια της Κοζάνης, η τοπική κοινότητα των Πετρανών είναι 100% αρνητική.

Η θέση που προτείνεται στη διασταύρωση Φτελιάς-Οινόης , απέναντι από το στρατόπεδο, στην περιοχή με τα γνωστά καύσιμα θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τους κατοίκους.
Καταρχήν η αυτοκινητοπομπή θα σταματάει την κυκλοφορία των οχημάτων, όταν αυτά συχνά αναπτύσσουν στη συγκεκριμένη οδό ταχύτητα 80-90 χλμ. Παρότι η Περιφέρεια με έγγραφό της αναφέρει τη δημιουργία κόμβου για διευκόλυνση και διαπλάτυνση της οδού, η νεκρώσιμη πομπή εκτός της περιφερειακής οδού καθιστά την χωροθέτηση του κοιμητηρίου ως την πλέον ακατάλληλη, σύμφωνα με το τοπικό συμβούλιο.
Από την άλλη τίθεται και θέμα μόλυνσης και υποβάθμισης της γύρω περιοχής με τη διαδικασία της αναγκαστική απαλλοτρίωσης να προβληματίζει ιδιαίτερα για το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων. Μπορεί η ΑΝΚΟ να μιλάει για εδάφη χαμηλής αποδοτικότητας με ξερικά στάρια, αλλά δίπλα σε αυτά υπάρχουν και αμπέλια με τους ιδιοκτήτες των 78 στρεμμάτων να προβάλουν τις ενστάσεις τους για την όλη διαδικασία.
Ι.Π.