Την ώρα που το πρόσφατο περιστατικό στα ουκρανοπολωνικά σύνορα δείχνει ότι το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ κρέμεται «από μια κλωστή», η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, που «επαυξάνουν», αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με ειδικό ρόλο στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση.

Η εμπλοκή στο Ουκρανικό, ωστόσο, δεν αφορά μόνο την εκπαίδευση Ουκρανών κομάντο ή τη λειτουργία και επέκταση βάσεων σε υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Επεκτείνεται και στην αποστολή μάχιμων τμημάτων, όπλων και αλλεπάλληλων φορτίων πυρομαχικών στη γραμμή της αντιπαράθεσης.

Οι βρωμοδουλειές αυτές άλλωστε γίνονται με την «ομοφωνία» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που πριν από μερικές βδομάδες ψήφιζαν από κοινού το ψήφισμα – πολεμικό παραλήρημα του Ευρωκοινοβουλίου, που απαιτεί από τα κράτη – μέλη να «αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία», ζητά τη συγκρότηση «ενός μηχανισμού στρατιωτικής βοήθειας μέσω εκμίσθωσης και δανεισμού» και καλεί τις κυβερνήσεις σε συντονισμό μέχρι και για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Όλοι αυτοί σπρώχνουν τη χώρα όλο και πιο βαθιά στο στόμα του λύκου, την ώρα που ο κίνδυνος «φωνάζει» από παντού! Λοιδορούν ή προσπαθούν να καπηλευτούν τα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού. Τον καλούν να σηκώσει σημαίες ξένες προς τα συμφέροντά του, παρουσιάζοντας ως «ρεαλισμό» και «μονόδρομο» την πολιτική της βαθύτερης εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που αποδεδειγμένα οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες και νέα δεινά.

Η «Λερναία Υδρα» της εμπλοκής έχει πολλά κεφάλια, αλλά τον ίδιο ένοχο: Είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τα συμφέροντα του λαού. Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στα σχέδια της κυβέρνησης, των σημερινών και επίδοξων κυβερνητικών «σωτήρων», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον τραβάνε στον όλεθρο για να αποσπάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και λοιπά παράσιτα ένα μεγαλύτερο κομμάτι από τη μοιρασιά της «λείας», των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά να δυναμώσει η οργάνωση, η πάλη για:
— Να σταματήσουν η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
— Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Τα ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να σταματήσουν να είναι στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα.
— Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
— Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που έχουν και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό.

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί το λαό, να δυναμώσει ο αγώνας, η πάλη για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον ίδιο νοικοκύρη στον τόπο μας. Για να κοπεί μια και καλή το κεφάλι της «Λερναίας Υδρας» που γεννάει τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, την προσφυγιά.