Την επανεκκίνηση των προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους» στους δήμους, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης . Ειδικότερα  ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι αν και υπήρχε το θεσμικό πλαίσιο για τα προγράμματα «Άθληση για Όλους», το τελευταίο διάστημα είχε αδρανοποιηθεί.  Όπως τόνισε, έχουν ενεργοποιηθεί εκ νέου και  μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί 85 δήμοι, βρίσκονται σε εξέλιξη 7.032 προγράμματα, στα οποία συμμετέχουν πάνω από 300.000 ωφελούμενοι.

Ο Δήμος Κοζάνης εδώ και  τρία χρόνια από την περίοδο της πανδημίας του  Covid-19 σταμάτησε τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού με εξαίρεση το aqua aerobic στο Λιάπειο . Ένας από τους βασικούς λόγους είναι οι διαμαρτυρίες του  Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας που απαιτούν αδειοδοτημένους χώρους σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο και καταρτισμένους εκπαιδευτές.

Να αναφέρουμε ότι οι προσλήψεις  των γυμναστών για προγράμματα αερόμπικ, πιλάτες κ.ο.κ. γίνονταν μέσω συλλόγων που τώρα δείχνουν απρόθυμοι και όχι μέσω ΑΣΕΠ. Επίσης τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθυστερούσαν ιδιαίτερα τις πληρωμές των γυμναστών και εγκαταλείφθηκαν .

Είναι αλήθεια ότι το κόστος συμμετοχής σε ένα  τέτοιο πρόγραμμα ήταν κατά πολύ φτηνότερο από ό,τι σε ένα γυμναστήριο της πόλης και για το Σύλλογο   Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού ειδικά στη διδασκαλία γιόγκα. Σε κάθε περίπτωση τα προγράμματα του Δήμου είναι καλό να επανεκιννήσουν με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο .

Εντύπωση προκαλεί ο πίνακας έξω από το κλειστό της Σκ’ρκας με τις ώρες των προγραμμάτων που δεν γίνονται..

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας: Καλούμε όσες επιχειρήσεις και χώρους παρέχουν παράνομα υπηρεσίες άθλησης να σταματήσουν τις δραστηριότητες

Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας: “Όχι στους μικρούς χώρους άθλησης με ανειδίκευτους δασκάλους γιόγκα”