Διαμαρτύρονται οι αγρότες της Φλώρινας και του Αμυνταίου για το γεγονός ότι, ελλείψει δικτύου, η άρδευση των χωραφιών τους πραγματοποιείται μόνο με πομώνες. Όπως αναφέρουν, το κόστος κατασκευής μιας γεώτρησης φθάνει έως και τις 40.000 ευρώ.

Οι αγρότες χαρακτηρίζουν υπέρογκα τα ποσά που πληρώνουν για την πάγια εγκατάσταση αυτών των αντλιών, αλλά και τη συντήρησή τους που γίνεται ετησίως

Αγρότες από την περιοχή της Φλώρινας και τη λεκάνη του Αμυνταίου δηλώνουν ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος άρδευσης των χωραφιών τους που γίνεται αποκλειστικά με πομώνες.

Αναγνωρίζουν όμως την προσπάθεια της κυβέρνησης, ωστόσο δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν και θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα να λυθεί το κόστος της ενέργειας ζητώντας να φτάσει η κιλοβατώρα στα 7 λεπτά και παράλληλα ζητούν μόνιμες λύσεις για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Μαρία Γαϊγάνη
Πηγή:ertnews.gr