Η κοινωνική ομάδα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης που αισίως κλείνει 10 γεμάτα χρόνια προσφοράς με πρωτοβουλίες και δράσεις, ενημερώνει μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας της δράσης, την τοπική μας κοινωνία ότι παραδόθηκαν, Δευτέρα μεσημέρι της 18/9/23, από αντιπροσωπεία του συλλόγου στο κεφαλοχώρι Αγναντερό Καρδίτσας με τα 6 κοντινά, πνιγμένα χωριά, χρήσιμα και άμεσης ανάγκης είδη διατροφής, ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων, υγιεινής, γραφική ύλη και παιχνίδια για παιδιά, σε εκκλησία του χωριού που έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης, διανομής ειδών πρώτης ανάγκης και μαγειρείου που παραδίδει καθημερινά γεύματα στους πληγέντες εκεί συνανθρώπους μας.

Υπεύθυνος στην όλη διαχείριση, ο εφημέριος Παπά-Βασίλης με εθελοντές που βρίσκονται δίπλα του. Ο Παπά Βασίλης αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του, ζήτησε να μην τους ξεχάσουμε, συνεχίζοντας την υποστήριξη μας.
Η αίσθηση από την παρουσία μας εκεί οδηγεί στη διαπίστωση ότι μετά την ανείπωτη καταστροφή στις πληγείσες περιοχές, η ευλογία μέχρι χθες του Θεσσαλικού κάμπου είναι σήμερα μια ανοιχτή πληγή που θέλει πολύ χρόνο για να κλείσει.

Εκφράζουμε με τη σειρά μας τις θερμές ευχαριστίες σε όλες και όλους που στήριξαν το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου, αυτή μας τη δράση, και είναι πολλοί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απευθύναμε.
Να ευχαριστήσουμε ακόμα το Γραφείο Μεταφορών «ΠΟΥΧΙΑ» για την αφιλοκερδή και ασφαλή μεταφορά.
Όπως πάντα την Ιερά Μονή Αναλήψεως καθώς και τους εργαζόμενους στη ΔΟΥ Κοζάνης για την προσφορά μεγάλης ποσότητας σε είδη προσωπικής υγιεινής.

Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και για επόμενη, ανάλογη, αλληλέγγυα κίνηση.
Γιατί η αλληλεγγύη δεν αφορά λίγους, μας αφορά όλους, απευθύνεται σε όλους και μας περικλείει όλους.

ΚΟΖΑΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ!…

Το Δ.Σ.