Η σημερινή απόφαση του CAS έβαλε στην κυριολεξία φωτιά σε ΚΟΖΑΝΗ, ΛΕΥΚΙΜΜΗ, ΗΜΑΘΙΑ και ΕΥΚΑΡΠΙΑ!

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το δημιούργησε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο λόγος είναι πολύ απλός και εύκολα κατανοητός σε κάποιον υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο (για οπαδό δεν βάζουμε το χέρι μας στο Ευαγγέλιο).

Αρχικά να τονίσουμε σε όσους δεν γνωρίζουν πως το CAS δεν ασχολείται και δεν διαμορφώνει βαθμολογίες!

Αυτό είναι καθήκον και ευθύνη της εκάστοτε Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου αυτό που είναι ισχυρό και δεν επιδέχεται καμίας απολύτως διαφορετικής ερμηνείας, είναι η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απόφαση του CAS που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ την Λευκίμμη όσον αφορά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων μετά την προσφυγή του Μακεδονικού!

Ουσιαστικά το CAS λέει «κύριοι εκεί στην Ελλάδα κακώς μηδενίσατε την ομάδα της Κέρκυρας, ακυρώστε την απόφαση της Εφέσεων και επιστρέψτε άμεσα τους 6 βαθμούς»!

Αυτό από μόνο του δημιουργεί νέα δεδομένα άσχετα εάν η ΕΠΟ (δεν είναι απόλυτα λάθος εδώ η Ομοσπονδία) είχε προβεί στην επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα και παρά την δικαίωση της Κοζάνης που κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία δεν επιτρέπονταν στην ΕΠΟ να επικυρώσει την βαθμολογία ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο CAS!

Επίσης αμέσως μετά την αρχική τοποθέτηση του (3α,β,γ,δ) διατακτικού του CAS υπάρχει αρνητική εισήγηση ως προς το αίτημα της Κοζάνης και της Λευκίμμης σχετικά με την διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα (4,5).

Ωστόσο για όσους δεν γνωρίζουν καλά τα νομικά, τους εξηγούμε πως σε αυτήν την περίπτωση το CAS τονίζει πως δεν κάνει αποδεκτά τα αιτήματα των ομάδων Κοζάνης και Λευκίμμης διότι ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως το CAS δεν διαμορφώνει με τις αποφάσεις του βαθμολογίες!

Όπως ακριβώς είχε κάνει και στην περίπτωση του ΑΡΗ που απλά ακύρωσε την απόφαση της αφαίρεσης των βαθμών χωρίς να προτείνει εντός του διατακτικού της το πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία της SL1.

Επομένως η ακριβής ερμηνεία του CAS σημαίνει πως δεν είναι αποδεκτή και όχι πως απορρίπτει ή ακυρώνει τα δύο αιτήματα των ομάδων της Κοζάνης και της Λευκίμμης!

Το να θέλει κάποιος να το ερμηνεύσει όπως θέλει είναι δικαίωμά του, αλλά σε κάθε περίπτωση σήμερα που μιλάμε η ΕΠΟ βρίσκεται νομοτελειακά μπροστά σε μια δύσκολη περίπτωση στην οποία θα πρέπει να ανατρέψει τα ΠΑΝΤΑ και να αλλάξει την βαθμολογία την οποία ΚΑΚΩΣ διαμόρφωσε η απόφαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ!

Πηγή: pamebala.gr