Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει την κλήση ως κατηγορούμενης της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου για παράβαση του νόμου περί περιορισμού των διαδηλώσεων. Η συνδικαλίστρια κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά στο Υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020 αρνήθηκε να «συμμορφωθεί με τας υποδείξεις» των αστυνομικών όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο που τότε αξιοποιήθηκε για την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν στην πράξη το συγκεκριμένο νόμο που στόχο έχει να τρομοκρατήσει πρωτοπόρους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και γενικότερα για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος, αξίζει να θυμηθούμε ότι σέρνουν στα δικαστήρια και χτυπούν τις συγκεντρώσεις των υγειονομικών, που λίγους μήνες νωρίτερα καλούσαν τον κόσμο να βγουν στα μπαλκόνια και να τους χειροκροτούν και τους αποκαλούσαν ήρωες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και σε κάθε εργαζόμενο που διώκεται.

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν