Το πρώτο που αποδεικνύει το λεγόμενο παραγωγικό συνέδριο παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης είναι ο εκλεκτός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Ο πρωθυπουργός μετά της κουστωδίας του λοιπόν έρχονται στηρίζοντας Καρυπίδη να μας αποδείξουν ότι η περιοχή μας έχει μέλλον παρότι πουλιέται η ΔΕΗ. Φυσικά στο σκληρό δίσκο έχουν καταγραφεί οι αποστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τις τότε χαρακτηρισμένες από πολλούς αντισημητικές δηλώσεις Καρυπίδη, οι οποίες τώρα εξανεμίστηκαν.
Ο Θόδωρος Καρυπίδης κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές ως ανεξάρτητος παρά την άρση στήριξης της υποψηφιότητάς του από το ΣΥΡΙΖΑ με πολλούς υπουργούς (Πουλάκη, Σκουρλέτη και όχι μόνο), οι οποίοι παρέλασαν από τη περιοχή μας να δηλώνουν τη λάθος τότε επιλογή τους. Τώρα ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι το δικό τους παιδί, για αυτό και έρχονται όλοι μαζί να τον στηρίξουν ενόψει του ξεπουλήματος της ΔΕΗ υποσχόμενοι ειδικό τιμολόγιο, αναπτυξιακή προοπτική και έργα στην περιφέρεια.
Για τον απλό πολίτη λίγη σημασία έχει ποιος θα είναι σε ποια θέση. Καλοδεχούμενο λοιπόν το ειδικό τιμολόγιο, εφόσον έρθει με τη ΔΕΗ να σηκώνει ακόμα άλλο ένα φορτίο στην πλάτη της. Σίγουρα όμως δεν αρκεί για τόσες χαμένες θέσεις εργασίας και για τόσα συναφή επαγγέλματα που σβήνουν από τη μείωση της λιγνιτικής δραστηριότητας. Αν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με κατευθύνσεις ευπρόσδεκτο και πρωτοφανές. Είναι κάτι που δεν έγινε ποτέ στην χώρα μας.
Ι.Π.