Πρώτη μέρα του 8ου The Comic Con που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, το κορυφαίο φεστιβάλ κόμικς που συγκεντρώνει διάσημους επαγγελματίες του είδους αλλά και νέους καλλιτέχνες. «Είμαστε από το εργαστήρι Code Plus το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και δίνουμε το ‘παρών’ αναπτύσσοντας τις ικανότητες και δεξιότητες μας και επικοινωνούμε τη δουλειά μας» δηλώνουν στο GRTimes.gr τα μέλη της νεανικής ομάδας, φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που παρουσιάζουν την ιστορία μυστηρίου με τίτλο ‘The Spooky Note’.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου

Πρώτη μέρα χθες Παρασκευή 17 Μαΐου, διεξαγωγής του φεστιβάλ κόμικς The Comic Con Vol8, που διεξάγεται στις αίθουσες του συνεδριακού κέντρου ‘Ι. Βελλίδης’ στη Θεσσαλονίκη και στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ – Helexpo. Εκεί, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι καλλιτέχνες – επαγγελματίες, ερασιτέχνες και φοιτητές- και εκθέτουν τη δουλειά τους.

Συναντήσαμε ένα νέο ‘αίμα’ καλλιτεχνών σκίτσων, 3d printer και ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο των κόμικς. «Είμαστε από το εργαστήρι Code Plus, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και κάθε χρόνο μας δίνει την ευκαιρία να βρισκόμαστε εδώ και να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας. Τι κάνουμε; Αναπτύσσουμε ικανότητες και δεξιότητες, επικοινωνούμε τη δουλειά μας, γνωρίζουμε άλλους καλλιτέχνες, και εκείνοι γνωρίζουν εμάς» δηλώνει στο GRTimes.gr η Αθηνά Τζιαρού η οποία είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης, Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η ίδια, συμμετέχει τρίτη φορά στο συγκεκριμένο φεστιβάλ κόμικς, και όπως αναφέρει, μαζί με τον Βασίλη Καλαμαράκη, έχουν τον ρόλο του μέντορα, «καθοδηγούσαμε τα παιδιά πώς να διαχειριστούν το πρότζεκτ και τι χρειάζεται να κάνουν» υπογραμμίζει.

Η ιστορία μυστηρίου του ‘The Spooky Note’

«Τέλη δεκαετίας του ’50, σε ένα σπήλαιο δυο αρχαιολόγοι εντοπίζουν ένα περίεργο αντικείμενο – μενταγιόν και η ανασκαφή τους θα εξελιχθεί σε δράμα. Δέκα πέντε χρόνια μετά, βρισκόμαστε στο camp Beaver.»

Κάπως έτσι ξεκινάει η περίληψη της ιστορίας μυστηρίου με τίτλο «The Spooky Note», πάνω στην οποία δουλεύουν τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης, Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

The Comic Con κόμικς Θεσσαλονίκη

«Σχεδιάσαμε κάποια προσχέδια για τους χαρακτήρες, κάποιες τελικές σελίδες με χρώματα, και επιπλέον, κάναμε και κάποια 3D αντικείμενα, τα οποία βασίζονται σε ιστορίες και χαρακτήρες από την ιστορία» δηλώνει στο GRTimes.gr ο Σπύρος Νικολαΐδης, τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης, Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και ένας από τους συμμετέχοντες στο πρότζεκτ που ακούει στο όνομα The Spooky Note’.

«Έχουμε γράψει την περίληψη, εγώ έχω επιμεληθεί τη βιβλιοθεσία, και το σενάριο και το σχέδιο» δηλώνει στο GRTimes.gr ο Βασίλης Μπαλαφούτης, επίσης τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης, Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και ένας από τους συμμετέχοντες στο πρότζεκτ που ακούει στο όνομα The Spooky Note’.

«Ανέλαβα να σχεδιάσω σε μοντέλα 3d ένα κλειδί σε σχήμα ερωτηματικού που παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία μας και επίσης μια φιγούρα, την κεφαλή του φλαμίνγκο, που είναι ένας από τα μέλη της ομάδας στο κόμικ» συμπληρώνει ο Απόστολος Παπάζογλου, προπτυχιακός φοιτητής της Σχολής Μηχανικών Σχεδίασης, Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και μέλος της ομάδας του κόμικ ‘The Spooky Note’.

Δείτε τα βίντεο των νέων καλλιτεχνών

Από 7 έως 12 μήνες για την ολοκλήρωση του κόμικ

Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης, Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δίνουν το ‘παρών’ στο τριήμερο φεστιβάλ κόμικς The Comic Con Vol8, που διεξάγεται, Παρασκευή 17 – Κυριακή 19 Μαΐου, στις αίθουσες του Συνεδριακού κέντρου ‘Ι. Βελλίδης’ και στο Περίπτερο 6, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δηλώνουν στο GRTimes.gr, είναι μια πολύ ωραία εμπειρία, και ήδη από την πρώτη μέρα, όλοι οι καλλιτέχνες είναι συνεργάσιμοι, έχουν περάσει αρκετοί καλλιτέχνες ερασιτέχνες, αλλά και άτομα που ενδιαφέρονται, από το σταντ τους. Σ’ ότι αφορά την ολοκλήρωση της ιστορίας τους, όπως επισημαίνουν, «θέλει τουλάχιστον 7-12 μήνες για να ολοκληρωθεί το κόμικ».

The Comic Con8 κόμικς Θεσσαλονίκη

Ώρες λειτουργίας και είσοδος

Να σημειώσουμε ότι το The Comic Con 8 διεξάγεται, από σήμερα, Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ Helexpo.

Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ (ημέρας), 18 ευρώ (τριημέρου προπώληση), 20 ευρώ (τριημέρου). Είναι ελεύθερη για παιδιά ηλικίας έως 8 ετών που συνοδεύονται από ενήλικα καθώς και σε ΑμΕΑ, με την επίδειξη του σχετικού αποδεικτικού.

πηγή:grtimes.gr