Ταξιδεύοντας στο χρόνο με ευχές χριστουγεννιάτικες οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Χαρισίου Μούκα στόλισαν το δεντράκι στον αύλειο χώρο της αρχαιολογικής συλλογής με στολίδια που έφτιαξαν από πηλό και χρωμάτισαν τα ίδια, βάζοντας την δική τους πινελιά στο εορταστικό κλίμα μ’ έναν διαφορετικό τρόπο.

Με μελωδίες Χριστουγεννιάτικες μαθητές από όλες την 4 και ΣΤ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Χαρισίου Μούκα, αφού έστειλαν τις ευχές τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους της αρχαιολογικής συλλογής.

Η δράση που ανήκει στην πρωτοβουλία Νέων πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και Σχολεία του Δήμου Κοζάνης, αναδεικνύοντας την αυθεντική κουλτούρα των Χριστουγέννων, την αγάπη την συνεργασία και την προσφορά.

Παράλληλα, αναδεικνύονται και τα οφέλη από την μουσειακή εκπαίδευση, όπου τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αρχαιολογική Συλλογή περιλαμβάνει εκθέματα από όλον τον Νομό Κοζάνης, που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Είναι καθημερινά ανοιχτά και τα Σαββατοκύριακα από τις 8 30 το πρωί έως κ τις 3.30 μετά το μεσημέρι.

ΕΡΤ Κοζάνης- Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου
Πηγή: ertnews.gr