Την 15 Απριλίου από τη διακοινοβουλευτική συνέλευση της ορθοδοξίας

Δημοσιεύω το κείμενο που μου εστάλη γράφοντας για ποιο σκοπό συνέρχονται. Αυτή την εποχή οργανώνουμε εκστρατεία εναντίον της θηριωδίας του Νεοοθωμανού Ερντογάν που μετέτρεψε το Μνημείο του Χριστιανισμού σε Τζαμί, για να ξεφτιλίσει τη Δύση.

«Ένθερμοι πατριώτες και θιασώτες των Ελληνικών Κληροδοτημάτων,

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (IAO) που αποτελείται από βουλευτές από ορθόδοξα κοινοβούλια, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, θα φτάσει στη Μελβούρνη στις 13 Απριλίου 2024. Αποστολή της είναι να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο Αγία Σοφία: Οι Εκκλησίες της Σοφίας του Θεού από όλον τον κόσμο.

Για τον τόμο που θα είναι μια εντυπωσιακή έκδοση στα αγγλικά, θα προσφερθεί Honoris Gratia σε όλους όσους παρευρεθούν, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων, κληρικών και λαϊκών, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών, διανοουμένων, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, αξιωματούχων και άλλων μελών της κοινωνίας. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν Αυστραλοί Ορθόδοξοι Βουλευτές, με επικεφαλής τον επίτιμο Νικόλαο Στάικο, βουλευτή, και θα ξεκινήσει από τον διαπρεπή βυζαντινολόγο, καθηγητή Roger Scott του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Queens Hall, Κοινοβούλιο της Βικτωρια τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 3.00 μ.μ.

Απευθύνουμε πρόσκληση σε εσάς ή τον Εκπρόσωπό σας (επισυνάπτεται) να παρευρεθείτε σε αυτό το ιστορικό γεγονός. Η παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή και θα νιώθουμε βαθύτατα προνομιούχοι που σας έχουμε ανάμεσά μας.

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε την παρουσία σας και γι’ αυτό παρακαλούμε να απαντήσετε, αναφέροντας αυτούς που θα σας συνοδεύσουν, εάν δεχτείτε να παρευρεθείτε

Το παραπάνω κείμενο μου απεστάλη από τον πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου ΛΑ-ΤΡΟΠ Μελβούρνης και διευθυντή του Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών της Αυστραλίας, στο οποίο είμαι επίτιμο μέλος ,Αναστάσιο Τάμι, που έχει μεγάλη προσφορά στον Ελληνισμό με τις ενέργειες του και τα γραφτά του, είναι από τη Θεσσαλονίκη και η γυναίκα του είναι επίσης καθηγήτρια από την Εράτυρα Κοζάνης της οικογένειας Ζήκου, κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα, έχει μιλήσει για τον Ελληνισμό του εξωτερικού στην εταιρεία Μακεδονικών σπουδών της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στο Βιβλίο του «Greeks in the Far Orient» στο βιβλίο παραθέτονται 400 συνεντεύξεις μεταναστών Πρώτης, Δευτέρας και Τρίτης γενιάς και 2000 φωτογραφίες καθώς και στο Βιβλίο «οι Δρόμοι των Ελλήνων» (Η ιστορία των Ελληνικών κοινοτήτων στις πέντε Ηπείρους) με έξι άλλους συγγραφείς. Επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο της Αιανής και το Μουσείο του Μακεδονικού αγώνα στο Μπούρινο. προσκαλώντας με να παραβρεθώ στη συνέλευση.

Ευχαρίστησα τον κ. Τάμι για την πρόσκληση , δυστυχώς λόγω Ηλικίας δεν μπορώ να πάω , πάνε τα χρόνια τα παλιά που είχα πάει δύο φορές 1992 και 1995. Η σκέψη μου θα είναι μαζί τους .

Εύχομαι καλή επιτυχία στις αποφάσεις τους και περιμένω το βιβλίο με τις σημαντικές αποφάσεις , που θα αποτελούν «βίβλο» στην ιστορία και προστασία των πολιτιστικών Μνημείων.

Γιάννης Κορκάς.

Φωτογραφία: Αρχ. ΙΓΚ

Στο Μουσείο του Μακεδονικού αγώνα το 1998
Ο Τάμις και η γυναίκα του, ο Κώστας Σιαμπανόπουλος, που ίδρυσε το Μουσείο , αείμνηστος, τιμώ τη μνήμη του, είχα συνεργαστεί μαζί του, ο Δήμαρχος της Αιανής Στέφανος Βαβλιάρας και ο

Γιάννης Κορκάς