Η Χορωδία Δωματίου εκπροσώπησε μουσικά την Κοζάνη στην μεγαλειώδη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκε χθες(4-6-2022) στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιτών με το εμβληματικό έργο ‘Ζορμπάς”.

Σήμερα η Χορωδία μας φιλοξενεί στην πόλη μας την Συμφωνική Ορχήστρα και το χορωδιακό σύνολο Cantus του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννιτών με σολίστ την καθηλωτική Μπέττυ Χαρλαύτη και μαέστρο τον Γιώργο Χλίτσιο για να μοιραστούμε με το κοινό της Κοζάνης την υπέροχη αυτή μουσική συνεργασία.

Σας περιμένουμε στην Αίθουσα Τέχνης στις 20.00 το βράδυ.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια υποχρεωτικής “σιωπής” η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης επιστρέφει στην σκηνή με το μεγαλειώδες έργο του Μίκη Θεοδωράκη “ Ζορμπάς”. Είναι το τρίτο μεγάλο έργο του συνθέτη το οποίο ερμηνεύει η Χορωδία Δωματίου μετά το τροπάριο της Κασσιανής και το Άξιον Εστί.

Ο Ζορμπάς έχει την μορφή σουίτας για μπαλέτο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1976 στην Λυρική Σκηνή Αθηνών σε χορογραφία του Lorca Massine. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα πιο όμορφα έργα του μεγάλου μας συνθέτη τα οποία ντύνουν μουσικά σκηνές από την πολυβραβευμένη ταινία σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη.

Στην σκηνή η Χορωδία Δωματίου θα συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Είναι η δεύτερη συνεργασία μετά την πολύ επιτυχημένη συναυλία με το έργο “Άξιον Εστί” που παρουσιάστηκε το 2019 στα Ιωάννινα.

Συμμετέχει επίσης το φωνητικό σύνολο Cantus του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

Τα σόλο μέρη ερμηνεύει η mezzo soprano Μπέττυ Χαρλαύτη γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως η κατ’ εξοχήν ερμηνεύτρια του έργου του Μίκη Θεοδωράκη από τη νέα γενιά.

Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 4-Ιουνίου στα Ιωάννινα στην αίθουσα ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑΣ υπο την διεύθυνση του μαέστρου Φοίβου Παπαδόπουλου και την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Κοζάνη στην Αίθουσα Τέχνης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Χλίτσιου.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΔηΠεΘε Κοζάνης.

Χορωδία Δωματίου Κοζάνης
Διδασκαλία – διεύθυνση: Έμη Τσιούρα
Χορωδιακό Σύνολο Cantus
Διδασκαλία – διεύθυνση: Κωνσταντίνα Μήλια
Σολίστ Μπέττυ Χαρλαύτη mezzo soprano
Συμφωνική ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων
Μουσική διεύθυνση Γιώργος Χλίτσιος

Γενική Είσοδος 10ευρώ