Εικόνες της δεκαετίας του ’70, διαδραματίζονται στο πηγάδι της “Παναγίας” απο κατοίκους που θέλουν να πίνουν τρεχούμενο νερό.

Δυστυχως τον “Φίλιππα” το καλύτερο νερό σύμφωνα με τις αναλύσεις του ΙΓΜΕ τον “στέρεψαν”.

Το νερό της “Γκορίτσας”που το ζητούσαν για εμφιάλωση, με την συμπεριφορά μας εγινε μη αποδεκτό για πόσιμο.
“Ανακατώνεται το νερό με τις συνεχείς διακοπές και δεν πίνεται” ανέφερε χωριανή μας.

Ο “Χ” ήρθε για καλοκαίρι τη δεκαετία του 2000 ,ήπιε απευθείας νερό “στάσιμο” απο τη βρύση χωρις να αφήσει να τρέξει πρωτα, ανακατώθκαν τ’αντερα πήγε με πόνους στο Μαμάτσιο και δυστυχως μας έφυγε” ανέφερα χωριανός μας.

Συζητώντας με τον αείμνηστο αντιδήμαρχο του Δήμου Νεάπολης Δημητρη Σουμαρά μου είπε: “Φέρανε χαρτί οτι η γεώτρηση της εξποτάν μολύνθηκε και δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε την υδροδότηση απο το ΔΡΥΟΒΟΥΝΟ, γνωρίζουμε όμως οτι θα έχουμε προβλήματα”.

Οταν ο αείμνηστος Γιάννης Παγουνης ηταν για θεραπεία στο νοσοκομειο Παπαγεωργιου συμφώνησε με τη ΔΕΥΑΒ να συμμετάσχει οικονομικά στην αντικατάσταση με πιο ανθεκτική σωλήνα της τροφοδότησης της φάρμας αλλα δυστυχως επήλθε το μηραιο και παρέμεινε η ίδια .

Αν η ΔΕΥΑΒ ελέγξει την εκροή του νερού στα κατώτερα σημεία λογω μεγάλης πίεσης αρα μεγάλης παροχής ,θα προλαβαίνει το αντλιοστάσιο να διατηρεί τη στάθμη της δεξαμενής και να μην αδειάζει εντελώς δημιουργώντας τόσα προβλήματα στους κατοίκους αλλα και στις επιχειρήσεις με άμμο και λάσπη. Συνεχεια το φίλτρο του ατμολεβητα θελει καθάρισμα.

Καλο απόγευμα σε όλους.

Christos Kontonikolas /ΔΡΥΟΒΟΥΝΟ ΚΟΖΑΝΗΣ- Π.Α.Σ ΔΡΥΟΒΟΥΝΟΥ